Router segítség?
Sziasztok. Vettem egy TP-Link routert, ehhez lenne egy kérdésem. Amikor a routert "telepítem": összekötöm a modemmel a routert, majd a géppel kapcsolom össze, lehet/kell-e bekapcsolt állapotban hagyni a gépet. Vagy csak akkor kell/szabad bekapcsolni a PC-t, ha már a modem és a gép is a routerhez van kapcsolva?
Más: ti melyik konfigurálási modszert használtátok/ajánljátok? Böngészős konfigurálást, vagy a CD-set? Van a routerhez egy CD, amin konfigurálási varázsló van, de Mac felhasználóknak, ill. Windowsosoknak, akik nem tudják elnidítani a CD-t van ilyen Web Management Page. Ti mit használnátok?
(Csak ha tudja vki: WIMAX internetnél milyen protokollt kell választani: PPPoE, Dynamic IP, vagy Static IP?)
Ha tudjátok valamelyik kérdésre a választ, szívesen veszem. Köszönöm.
Én webről konfigurálom, ha kell. De csak egyszer kell, csinálsz backup file-t, és ha később resetelni kell, vissza tudod állítani a beállításokat pikk-pakk.
Tökmindegy mikor kapcsolod be a PC-t, az a lényeg, hogy mikor konfigurálni akarod, akkor már legyenek összekötve és a gép felismerje 192-es hálózatot amit a routertől kap.
Wimax nem tudom milyet használ, de amúgy ha te se tudod, akkor próbáld ki PPPoE-vel és ha nem megy, akkor írd át Dynamic IP-re. A statikus IP otthoni netnél ritka, külön kell fizetni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!