Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nincs netem. Ki tud segíteni?

Nincs netem. Ki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám, hogy a régi modemem bedöglött. Most vettünk egy újat. Azt mondták, hogy csak össze kell dugni, és jó lesz. De ne így történt. Minden led világít a modemen, de amikor rádugom a routerre, egyszerűen nem tudok rácsatlakozni a netre bármit csinálok, csak akkor ha közvetlen a gépre kapcsolom a modemet. Nem vágom mi baja lehet. Már próbáltam mindent. Légyszi valaki segítsen már :SS

2013. jún. 30. 11:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Modem... Miféle modem? Betárcsázós neted van 82-ből?
2013. jún. 30. 11:22
 2/8 P.O.C. ***** válasza:
Router típusa? Modem típusa?
2013. jún. 30. 11:35
 3/8 A kérdező kommentje:

A router tipusa TP-Link TL-WR340GD

A modem típusa D-Link DSL-321B

2013. jún. 30. 11:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Állítsd be újra a PPPoE kapcsolatot a routeren.
2013. jún. 30. 12:12
 5/8 P.O.C. ***** válasza:

A DSL-321B elég korszerű kis DSL modem, ahhoz képest, ami szolgáltatók szoktak osztogatni (PL. DSL-360R). Van saját webes felülete és routerként is tud működni.

Ha modem eleve PPPoE módban van nem pedig Bridge -be, mint a szolgáltató modemei, akkor hiába tárcsázza a PPPoE -t a router, nem fog működni. Sőt ha nincs Bridge módba modem viszont mind a kettő IP címe 192.168.1.1, akkor még ütközés is lehet.

Miket állítottál be eddig? Írd le részletesen!

2013. jún. 30. 12:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Most reseteltem a routert, beállítottam a PPPoE kapcsolatot és ennyi. nem tudom hogyan tovább. A régi modememnél így jó volt, de ennél semmi...
2013. jún. 30. 12:48
 7/8 P.O.C. ***** válasza:

Nézd meg úgy, hogy csak a modemet kötöd össze a géppel.

Hívd elő a modem webes felületét, ami ugyan az mint a router -nek. Ha előjön, akkor biztosan nincs birge módban a modem és az bekavarhat.

Modem kézikönyv:

[link]

2013. jún. 30. 12:55
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen a Bridge volt a baj. Átállítottam, és most már routerről megy a net.

Ezer hála köszi szépen :))))

2013. jún. 30. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!