Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router csere után nincs...

Gregory730 kérdése:

Router csere után nincs netem! Miért?

Figyelt kérdés
A héten vettem egy Tp-link 740n routert, mert a másik haldoklik. De hiába jók a beállítások, hiába jó minden, akkor sem csatlakozik fel a netre. PPPoe- módban csatlakozok, a jelszó és a felhasználói név jó, nem ütöttem el. Mit kellene csinálnom hogy felcsatlakozzon a netre??

2013. jún. 2. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
MAC cím azonosítás nincs véletlenül? Ki a szolgáltatód?
2013. jún. 2. 14:39
 2/8 A kérdező kommentje:
T-home, D-link 360r modemem van 10Megás. MAC klónozást csináltam, de akkor se működik. A másik rúter figyelmen kívül hagyta a Mac címet.
2013. jún. 2. 14:42
 3/8 P.O.C. ***** válasza:

Igen, bár ritka, de előfordulhat néhány szolgáltatónál, hogy MAC cím azonosítást is használ a PPPoE fölött.

A régi routeredben lévő WAN MAC címet írd az új routered WAN MAC címéhez.

Illetve ha ADSL -ed van, néhány ezredforduló korabeli Huawei és D-Link modemmel nem kompatibilis néhány TP-Link router.

2013. jún. 2. 14:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Kb 5 éves a modem
2013. jún. 2. 14:48
 5/8 P.O.C. ***** válasza:

Az még nem biztos, hogy akkor is gyártották.

Így néz ki?

[link]

3 vagy 4 ledes változat?

2013. jún. 2. 14:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Pont ilyen, mint a képen is!
2013. jún. 2. 15:04
 7/8 P.O.C. ***** válasza:

Hát igen, sajnos ez a 4 ledes a legrégebbi. Elég sanszos a kompatibilitási hiba. Ha esetleg ha van lehetőséged kicserélni, modem-router -re cseréld. Pl.: TP-Link TD-W8951NB

[link]

Nem sokkal drágább, de biztosan működik, és így legalább nem egyszerre két eszköz fogyassza az áramot.

2013. jún. 2. 15:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2013. jún. 2. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!