Tp-link tl-wr740n-es router. Nem sikerült csatlakozni, mi lehet a baj? Bőven lent.
Összecsatlakoztam a leírás szerint a kábeleket,aztán cd-ről indítottam és az jött ki az ellenőrzéskor:A hálózati kábel nincs csatlakoztatva. Ez nem igaz, pedig be van dugva rendesen minden kábel, és helyesen van.
Kép mellékelve: [link]
"A PR-Telekom minőségi kábeltelevíziós hálózatán bíztosított internet szolgáltatása..." bla...bla...bla
Neked nem PPPOE hanem DHCP interneted van. Elvileg van egy modemed is ami a koax kábelen jövő netet átalakítja. A modemből jövő ethernet csatlakozót dugd a routered WAN csatlakozójába.
Majd belépsz a router beállításaiba és ezeket a beállításokat még elvégzed:
Kábelnet esetén:
Network-->
Wan menü:
Wan connection type: Dynamic IP
MTU size: 1492
Kipipálod a Get ip unicast...-t (ezt nem minden szolgáltatónál kell)
SAVE
Mac clone menü:
Clone mac address (annak a gépnek a mac címét kell klónozni, amivel eddig a modemhez csatlakoztál)
SAVE
[link] erre követtem de még mindig nem jó,pontosan követtem. WAN port hibája van!
Mehet a garancia?
Majd belépsz a router beállításaiba és ezeket a beállításokat még elvégzed:
Kábelnet esetén:
Network-->
Wan menü:
Wan connection type: Dynamic IP
MTU size: 1492
Kipipálod a Get ip unicast...-t (ezt nem minden szolgáltatónál kell)
SAVE
Mac clone menü:
Clone mac address (annak a gépnek a mac címét kell klónozni, amivel eddig a modemhez csatlakoztál)
SAVE
Ezzel követem pontosan de akkor se jó. Wan hiba!
Kábel nincs valahol eltörve?
Router nélkül rá tudsz csatlakozni a netre?
A routered WAN portjába benézve látsz vékony érintkezőket, lamellákat. Nincs valamelyik elhajolva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!