Ismernek olyan internetszolgáltatót Magyarországon, amelyik az email fiókra érkezett üzeneteket spamre, vírusra és trójaira szűri?
Komoly gondjaim akadtam a DATANET-nél a szolgáltatással, és ezzel kapcsolatban kérek tanácsot. Hackerek kezdtek el mindenféle vírusokat tartalmazó csatolmánnyal rendelkező emaileket küldözgetni a postafiókomra, melyeket a gépemre telepített tűzfal és a vírusirtó folyton kijelzett. A hacker vagy máshol feltört postafiókot használ az ilyen levél küldésére, vagy a régi módon először küld egy hamis datanetes címre egy emailt, majd pedig amikor a datanet szervere azt kézbesíthetetlenként visszaküldi neki, átírja a levél törzsét egy figyelmeztető üzenetre, hogy a postafiókomról tömegesen küldenek spamet, és a tennivalókat megtalálom a csatolmányban, aztán az így machinált küldeményt juttatja el hozzám, hogy úgy nézzen ki a datanettől írnak Nekem. Naná, hogy nem nyitok meg semmit ilyesmit, de azért ennek a spam küldésnek a végére akartam járni, mert mi van ha tényleg megszerezték a hozzáférési adataimat? Tehát felvettem a kapcsolatot a technikai személyzettel a megadott email címen és próbáltam megoldani a következőket:
1.) adjanak egy listát az elmúlt két -három héten Tőlem kiment emailekről
2.) miért nem szűrik spamre, vírusra és trójaira a bejövő email attachmenteket mint a yahoo-nál, ha már egyszer előfizetési díjért veszem igénybe a szolgáltatást, míg a yahoo-nál ez ingyen is automatikusan működik?
3.) mit akarnak tenni ez ügyben (külföldi szerver letiltása, nyomozás a fejlécek alapján, az előbb vázolt "visszapattintott" emailek továbbküldésének a tiltása stb ), illetve Nekem mit javasolnak tenni (jelszó változtatás stb)
Levélben ezekből egyikre sem válaszoltak, hanem arra biztattak, hogy továbbítsam az ilyen vírusos emaileket a support címükre. Így is tettem, de semmi válasz.
Ma bementem hivatalos panaszt benyújtani az ügyfélszolgálatukra, de ott a kislány láthatólag csak az előfizetések adminisztrálására volt felkészítve, válaszolni érdemben semmire sem tudott, és senkit sem tudott ez ügyben elérni..
Ami betett: Kaptam a technikai személyzettől egy totálisan nem a tárgyra reagáló levelet, amiben a felsorolt három pontra megint csak egyáltalán nem reagáltak.
Regisztrálj egy Gmail fiókot
Ingyenes, magyar nyelvü, 7GB tárhely, spam szűrö és ha szolgáltatót váltasz esetleg, az email címed megmarad.
Teljesen igazatok van, csak frissen jöttem a DATANET ügyfélszolgálattól, és elkapott az indulat, mert 95%-ban az interneten keresztül kerülök kapcsolatba cégekkel, és a legtöbbször nagyon profi kiszolgálással találkozom. Túl hozzászoktam a jóhoz, vagy elszoktam a gagyi magyar rögvalóságtól!
Ez itt a dícséret helye: amazon.com, sitepoint,illuminate, yahoo stb, mindíg inkább kifizetik a postaköltséget, ingyen letölthetek egy-egy értékes ebook-ot, illetve ha esetleg megkerestem őket, akkor iszonyú profin kezelik a nyilvántartást (hibajegy, válasz emailek automatikus feldolgozása stb), és MINDÍG 24-órán belül válaszoltak.
Egyébként, természetesen kizárólag Firebirdet, Firefoxot, meg professzionális tűzfalat és vírusirtót használok, csak azért idegesít a dolog a spamekkel..
Befejezésül: Az egyik hackertől jött email egy feltört név@ericson.com fiókról jött. Pont az ilyen DATANET féle társaságok miatt,terjedhetnek ilyen szabadon a vírusok. Ha a csatolmányokat alapból szűrnék, egy fokkal védettebbek lennénk. Addig, ha valaki Tőlem kap emailt, ne nyissa meg :)(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!