Hogyan érhetném el hálózaton a gépet és a nyomtatót?
Adott egy t-homeos net mellé kapott Cisco epc3925 router.
gyenge wifi teljesítménye miatt meghosszabítottuk egy TP-Link tl-wr841nd Routerrel.
a Cisco elérési címe 192.168.0.1
a TP-linké 192.168.1.1
e szerint osztja ki a dhcp az íp címeket is.
192.168.0.1x
192.168.1.1xx
legtöbben a tp-linket használjuk de az apám gépe a ciscon van ugyanúgy a nyomtató is az ő gépére van kötve a két router között pedig van vagy 15méter különbség.
próbáltam a cisco dhcpjét állítani hogy 192.168.0.129-el fejezze be az ip címek osztását a tp-link meg 192.168.0.130-al kezdje de nem engedte mert mindenféleképpen 192.168.1.xxx nke kell legyen
Static ip-t nem akarok mert itt mindenki analfabéte számítógépekhez. (én is)
a gépeknek ugyanígy kell maradniuk máshova nem lehet őket dugdosni
valami tipp?
Jelenleg az a probléma, hogy két külön alhálózatod van.
A megoldás egyszerű: kapcsold ki a DHCP-t valamelyik routeren és tedd egy alhálózatra őket.
Tehát pl. marad a Cisco, mint router 192.168.0.1 címmel és ebből a tartományból fog IP-t osztani. Azt a kábelt, ami a Cisco és a TP-Link között van, nem a TP-Link WAN, hanem a LAN portjába dugod és kikapcsolod a TP-Linken a DHCP-t. Így simán switch üzemmódban fog üzemelni és az összes gép a Cisco-tól kapja az IP-t.
A cégnél nekünk 3 router is üzemel így gond nélkül.
így így.
Sikerült megoldanom. Köszönöm!
Volt egy kis probléma azzal hogy a tp-link beállításait is el tudjam érni
Statikusra kellet állítanom az ip-t: 192.168.1.10 re
így elértem a 192.168.1.1 et
annak pedig megváltoztattam az ip címét 192.168.0.20-ra
így azon a címen elérem a be tudok állítani mindent és a nyomtatót is remekül elérem.
Köszönöm mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!