Torrent letiltása a hálózaton. Hogyan?
Ilyen esetben max a kliensgépeken tudsz tiltást beállítani, feltéve, hogy azokat te kezeled és nem fogják visszaállítani.
A torrent többnyire véletlenszerű portokon megy, tehát port alapján nem lehet szűrni, azon kívül mostanában minden kliens titkosít is, tehát még packet sniffinggel sem mégy sokra.
Ha a klienseken nem tudsz tiltani, akkor két dolog marad:
1. Routeren kikapcsolod az UPNP-t, így nem tudnak bejövő portit nyitni maguknak ergo lassabb lesz a torrent
2. Néhány kivétellel (25-ös, 80-as, 53-as, stb) minden port tiltása a routeren. Így csak bizonyos szolgáltatásokat érnek el. Persze az engedélyezett portokon továbra is tudnak torrentezni, de ha nem jönnek rá és nem állítják be kézzel, akkor nem fog nekik menni a torrent.
vagy a routerben tiltod le a weboldalt
Értem. Az a három port nem lenne elég, be kellene állítani még párat de az elég macerás.
Az megoldást jelenthet ha kikapcsolom az UPnP-t és tiltom az 1000 feletti portokat?
Illetve ezzel az oldal letiltásával kapcsolatban: Ha pendriveról vagy mit tudom én miről elindítják a máshonnan letöltött torrent fájlt ugyan úgy fognak tudni tölteni hiába tiltottam le a torrent oldalakat, nem? ( Bár az összes torrent oldal letiltása lehetetlen ).
Letilthatsz pár torrent oldalt, attól még az otthonról hozott .torrent fájlokat tudják használni. Jó ötlet lehet az 1000 feletti portok tiltása is, de az is csak addig hatásos, amíg nem állítják a klienst 1000 alatti portra.
Minden attól függ, milyen szinten állnak a userek. Ha átlag 1.0-s userek, akkor simán pár torrent oldal tiltása + 1000 fölötti portok tiltása elég. Ha viszont rendszergazda szintűek a userek, akkor tehetsz bármit, úgyis kijátszák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!