Hogyan tudom a megosztani az internetet asztali gép és laptop között?
Van egy d-link dir-605l típusú routerem, de sehogy nem tudom megoldani, hogy a gépen is meg a laptopon is legyen net.
Eddig vezetékes net volt(invitel). A boltban azt mondták 10 perc, követtem is minden utasítást a kézi könyvből de már két napja szenvedek. Valami internetes regisztrációt írt. Azzal meg is voltam, kaptam is egy fájlt amiben leír vagy 3 különböző felhasználó nevet és a hozzájuk tartozó jelszavakat. A dolog azonban még sem megy. Ha a régi kábeles netet kihúzom a gépből és a routerhez kapott új ethernet kábelt próbálom bedugni, nincs jel.
Úgy hálózatot hozzak létre és azt osszam meg vagy mit tudnék csinálni, hogy pl. a gép az emeleten van, tehát itt is legyen net, meg a laptoppal az étkezőben is.
/Nagyon analfabéta vagyok ehhez, szóval ha lehet valami könnyen értelmezhető választ/
Bedugod a vezetékes netet a router Internet portjába. A routerhez kapott kábelt meg a LAN1 -be a másik végét a számítógépbe. Bekapcsolod a számítógépet.
Bírod valamilyen internetes böngészőbe a [link] vagy a http://dlinkrouter címet.
(Ha kéri, felhasználónév: admin , jelszó: üres)
Erre megjelenik a router webes felülete.
Az Invitel általában ADSL szolgáltató, ami ADSL modemet használ ahol ugye az internet telefonvonalon keresztül érkezik a modembe. Ha neked ilyen van, kaptál a szolgáltatótól felhasználónevet és jelszavat.
Ezt megadod a következő helyen:
Setup fül (felül) --> Internet Setup (Balra)
Megadod a szolgáltatótól kapott felhasználónevet és jelszavat (User name, Password), a többit hagyod alapon (majd ha nagyobb leszel ezeknek is utánanézhetsz).
Rányomsz alul a save settings gombra, ekkor újraindul a router és lesz internet minden vezetékes portján.
Wi-Fi beállítása:
Setup fül (felül) --> Wireless Setup (Balra)
Alul: Manual Wireless Connection Setup (gomb)
Ez után felül kikapcsolod a Wi-Fi Protected Setup -ot, mert biztonsági kockázat. (Enable>>pipát kivesz!)
Wireless Mode: Wireless router
Wireless Network Name (SSID): Beírod a vezeték nélküli hálózat nevét tetszőlegesen.
Alul:
Wireless Security mode: WPA2 only
Network Key: beírod tetszőlegesen a Wi-Fi hálózat jelszavát min. 8 karakter, ékezet nincs!
--> Save settings
Ennyi a létfontosságú. A többi beállítás fakultatív.
Részletes angol kézikönyv a te barátod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!