Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Routert kötök router után...

Ktamas0308 kérdése:

Routert kötök router után miért nincs net a második routeren?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A gondol az hogy van egy upc modemem ami után kötök egy tp link routert és azután mégegyet. A WAN kábelt dugom az első routerbe, itt még van net, de utána egy kábelt dugok az első router 1es kimenetébe a másik végét a másik router wan jába dugom, a gond az hogy a második routeren nincs net, IP címmel vagy DHCP vel lehet gond, tudtok adni ötletet? Előre is köszönöm!

2013. máj. 12. 20:38
 1/6 P.O.C. ***** válasza:

IP cím ütközés így elsőre. Amúgy úgy kellene megcsinálnod, hogy a második router ne route -oljon csak egy sima sitch -ként illetve Access Point -kén működjön.

Első router:

IP cím: 192.168.1.1

kiosztható tartomány DHCP-vel 192.168.1.100-199 (a lényeg hogy ne ütközzön semmivel).

Másik router:

IP cím: 192.168.1.5

DHCP kikapcsolva, Tűzfal kikapcsolva

Mindkét router:

A Wi-FI -je különböző csatornán és különböző néven legyen.

A routerek a LAN portjaikkal legyenek összekötve.

Dióhéjban ennyi.

2013. máj. 12. 20:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ már tesztelgetem, azt írtad hogy mindkét router a lan ba legyen dugva, akkor a 2. router és az 1. között lan-lan kapcsi legyen, ne lan-wan?
2013. máj. 12. 21:05
 3/6 P.O.C. ***** válasza:
Pontosan.
2013. máj. 12. 21:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, működik, igaz lassan csatlakozik a második routerre, de megfelel. Köszönöm szépen mégegyszer! :)
2013. máj. 12. 21:13
 5/6 anonim ***** válasza:
én abban a ruoterben amiBŐL megy a kábel abban a LAN helyre dugtam... a másik routerben meg a WAN ba... amibe a modemből kellene mennie... a beállításoknál kellett variálnom de már nem tudom hogy mit és hogy már van egy éve hogy csináltam... de azt tudom hogy a második routert állítgattam...
2013. máj. 12. 21:20
 6/6 pinkpancser ***** válasza:
Megoldás lehet még ha a WAN-t static-nak állítod be, de a legegyszerűbb tényleg az ha a WAN kimarad és switchként működik.
2013. máj. 12. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!