Az interneten hogy lehett csinálni olyan oldalt, honlapot, weboldalt amire te csinálsz játékokat?
Ebből még mindig nem derül ki, hogy mit akarsz.
De ahhoz, hogy egyáltalán nekiállj, azért már többet kéne tudnod.
Szerintem vannak még problémáid a számítógép kezeléssel is
Azért egy játék, akár valamilyen egyszerűbb is, nem olyan, mintha valamilyen segédprogrammal "összedobok" egy többé-kevésbé használható weblapot. Sok személyes csapatok hetekig-hónapokig készítik a normálisabb (legalábbis kivitelre) játékokat.
Bár valamikor réges-régen Commodore VIC20-ra én is készítettem "Tojásevő kígyó" játékot, az nagyjából egy nap alatt készen volt. Nem tudom, ma mit szólnának egy ilyenhez :)
Először a két dolgot (honlap és játék készítése) külön kellene választani. Eldöntöd, melyik legyen az első, aztán igyekszel minél többet megtanulni róla. Szerintem először kezdd a honlappal, azon belül is a html nyelv alapjainak megismerésével. A neten találhatsz sok olyan helyet, ahol elég jó "tananyagok" vannak. Aztán (jó néhány hónap múlva), ha már tisztában leszel az alapokkal, és még mindig érzel erőt, érdeklődést magadban, tovább léphetsz.
Szép és érdekes dolog (nem mondom, egy játék készítése is az lehet), de ne hidd azt, hogy egy-két esti kattogtatás után már megy minden, mint a karikacsapás.
Persze lehet honlapot "összekattintgatni" szinte pár perc alatt is valamelyik ingyenes helyen, de az általában olyan is. És arról még azt sem tudod, hogyan működik.
Ha már el tudsz majd készíteni egy aránylag egyszerű, de hibátlan, jól működő honlapot teljesen magad, akkor majd belekezdhetsz a játék készítés rejtelmeit megismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!