WiFi router jelét lehet erősíteni valahogy?
Van egy wifis routerem, amin egy darab antenna található.
Kérdésem az, hogy az antenna cseréjével, vagy kültérre vezetésével messzebbre vihető-e a wifi jele?
Nincs szükség több km-es távolságra, hanem a mostani 20-30 métert szeretném kb 100, vagy esetleg több méterre kitolni.
van olyan kábel, amivel kivezethetem az antennát?
Illetve lehet erősebb antennákat kapni a routerhez?
A routerem: D-LINK DIR 600
Helló!
Lehet külső antennákat kapni, de lég dráhák, jó lenne tudni mire kell. Át akarsz hidalni egy távot wifivel, vagy csak simán nagyon messze is netezni akarsz? Mert ha csak átlövés, akkor 2 irányított antennával simán be lehet lőni, de ilyenkor elég fontos a rálátás. Ha messze akarsz netezni, akkor az már más dolog, mert ott a klienst is doppingolni kell -> netvadász kütyü kell, hogy legyen elég ereje válaszolni is.
Csak a küldő jelét akarom messzebb vinni valamivel
Láttam egy YouTube videót
http://www.youtube.com/watch?v=sUTT8wdN_VA
Ez működhet?
Ha kiviszem az "alap" antennát egy kábellel a házon kívülre, vagy akár a tetőre, az segíthet valamit?
A cél az lenne, hogy a kertből is menjen a WiFi a mobiltelefonommal, azaz a jelenlegi 20-25 méteres távot akarnám kb 100 méterre növelni
Ha a videó működőképes, akkor pl kivinném az antennát a kert felé néző ablakhoz, és beirányoznám a kertet
de lehet, hogy így, beltéren is kipróbálom
az a baj, hogy vastag a fal, a routert meg nem igazán tudom előnyösebb helyre tenni
Ja és ilyen antenna kábelt WiFi-hez lehet kapni?
És az drága?
Mi a neve?
"Ha kiviszem az "alap" antennát egy
kábellel a házon kívülre, vagy akár a
tetőre, az segíthet valamit?"
Ember! Te teljesítményillesztésről még nem hallottál? Tegyél rá kábelt, annyi se lesz a wifid mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!