Hogy működik ez? (wifi router)
Szóval van egy ilyenem:
Ezt szeretném lecserélni egy wifis routerre. De nekem nem rendes kábeles netem van, hanem ilyen mikrohullámú, akkor ugyanúgy kell telepíteni az új wifis routert mintha kábeles netem lenne? Szóval kihúzom a régit, bedugom a gépbe az újnak a kábelét, telepítem és kész?(nézelődtem a neten, de mindig adsl , meg kábeles netekről olvastam infókat, én meg nem értek hozzá)
Tehát a wifis routerhez mellékelt telepítő cd-vel sikerülni fog egyedül? (Nem vagyok elveszett technikai ügyekben, csak még sosem csináltam ilyet,az access point-ot is a szolgáltató embere állította be)
Amúgy ezt néztem ki:
Hello
Amit linkeltél az egy AP, gondolom a netszolgáltatód adja a wifis netedhez, azt semmi képen NEM tudod kiiktatni a rendszerből, mivel ált. ahoz (ill. annak a mac ad. jéhez)van kötve a vétel, továbbá az az eszköz végzi ilyen típusú neteknél a kapcsolódást(olyasmi mint kábeles netnél a modem csak kicsit bonyolítottabb). A NETSZOLGÁLTATÓDTÓL KAPOTT AP SEMMI KÉPEN NEM HELYETESÍTHETŐ EGY WIFIS ROUTERAL!!! A szolgáltató állította be. Nem publikus ilyen neteknél a csatlakozási jelszó, etc. A jelszó amugy a min. védelem, de napjainkban már a plusz mac address es védelem az alap ilyen szolgáltatoknál, amit ált. mikrotic-os rendszerhalmaz kezel! (Mac adress= minden hálózati eszköz egyedi azonosítója). a wifis routert max. utána tudod kötni azzal a kábellel ami most a gépbe megy bekötöd a router Wan portjába. A wifis router cd-jét akár milyen is az dobd ki a kukába... böngészőbe beirod a router ipjét és úgy tudod konfigolni a legegyszerűbben. Állítsd be hogy a WAN kapcsolat automatikusan létrejön magától, a router ne csináljon vele semmit...
Lényegében Nexed válaszában az igazság. A jelenleg meglévő kütyüd lényegében úgy fogható fel, mint egy modem a kbel-net vagy ADSL hálózat végén. Csak ez nem vezetékről, hanem mikrohullámon veszi a jelet az internet szolgáltató felől. A hátulján lévő csatlakozó(k)ról kapod a számítógép felé az internet hozzáférést.
Ha wifis hálózatot akarsz, akkor nem ez helyett, hanem ez UTÁN kell bekötnöd a wifi routert. Arra a csatlakozóra, ahol eddig a számítógéped volt. Ezután kell a routert konfigurálni, vagy az említett webes felületen, vagy (ha még nem dobtad ki :) a routerhez adott CD segítségével. Nem olyan rosszak (most már) azok a CD-k! Igaz, hogy jobbára angol nyelvűek, de a képek eléggé érthetően végig vezetnek a beállítás folyamatán. Csak a beírandó adatokra kell odafigyelni (a hálózat neve, amit az alapból kiosztott "TP-Link valami" helyett te állíthatsz be, illetve a jelszó, ami kellően legyen bonyolult, de azért jól meg tudd jegyezni. És természetesen a "vevő", vagyis a wifi-vételképes számítógép is jól legyen beállítva.
Szerintem menni fog.
"Igazából egy tablet menne wifiről,abban kell vmit állítani?"
Majd, amikor beállítottad a wifi routert (név, jelszó), ezeket kell a Tableten is beállítani. De a jelszót úgyis kérni fogja, amikor csatlakozni akarsz. (sőt, ha van esetleg wifis telefonod, azon is ugyanígy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!