Hogyan tudom megcsinálni hogy távolról is elérjem a routeremet?
Hiába próbálnád a routerben beállítani a fix ip-t, azzal jó eséllyel csak azt éred el, hogy még otthon se tudj vele internetezni.
Hacsak nem fizetsz kemény pénzeket érte, a szolgáltató bizonyos időközönként megújítja az IP-det. (Részben a címek gazdaságosabb kihasználása miatt, részben meg hogy több pénzt tudjon elkérni azoktól, akiknek tényleg szüksége van fix ip-re. Mert ugye pl. webszervert nehezen üzemeltetnél dinamikus IP-ről.)
A routerben csak akkor tudsz beállítani fix IP-t, ha ténylegesen fix ip-s vonalad van, vagy ha a router egy nagyobb (pl. vállalati) hálózat egyik alhálózatához vezet.
De a lényeg: igen, valami dyndns-hez hasonló dolgot be kell állítanod, vagy folyamatosan megnézned az IP-t, de emellett a routerben külön engedni kell a távoli adminisztrációt (remote admin szokott lenni) is!
routeredben keress DDNS (dynamic DNS) beállítási lehetőséget. Ott be tudod állítani a DynDns-t. Amúgy én jobban szeretem a www.no-ip.com -ot.
Amennyiben nincsen benne ilyen opció:
1) Frissíted a firmwaret, hátha bele rakták azóta.(Elég valószínűtlennek tartom, de hátha)
2) OpenWRT / DD-wrt és társai
3) Veszel egy olyan routert, ami tudja.
4) Csinálsz egy szervert ami 0-24ben megy és majd az küldi az aktuális IPdet a szervernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!