Ki ért ehhez? Ki tud segíteni?
Van egy vezetékes netem.A nethez hozzá van kötve egy router.
A routerhez hozzá van kötve a laptop.Van egy másik gépem is.Azzal hogyan lehet kapcsolódni a nethez? A routerre az van rárajzolva, hogy 4 gépet lehet hozzá csatlakoztatni.Akkor ehhez vezeték kell?
Köszi mindenkinek aki segít!
Az általad linkelt képen levő router vezetékes is és wifi router is egyben.
Gondolom a laptopod wifin keresztül csatlakozik rá.
A másik gépedet is rá tudod csatlakoztatni akár Ethernet kábellel ( [link] a routeren levő 4 darab LAN csatlakozók egyikével összekötve a számítógéped hálókártyáját vagy veszel a másik (gondolom asztali) gépedbe egy PCI-s wifi hálókártyát ( [link] és akkor wifin keresztül fog a máik is működni.
nos ha a másik géppel wifi-n akarok csatlakozni akkor kell az a kártya? és úgy nem lehet hozzácsatlakozni, hogyha a gépre letöltök egy wifi programot? Vagy akkor vegyek egy csatlakozót? Ha ez egy router és wifi egyben akkor hogy lehet használni a wifi-t?
Soory h ennyi kérdésem vaan..:(( Köszi aki segít!!
Kicsit képzavarban vagy :-) Olyan nem létezik, hogy wifi program. A wifi hardver és nem szoftver :-)
Szóval: mint írtam rá lehet csatlakozni a routerre vezeték nélkül is (arra a kis antennára ami kiáll a routerből) és ezt hívják wifi kapcsolatnak. Ha asztali géppel akarsz wifin rákapcsolódni a routerre akkor kell az asztali gépbe egy wifi hálókártya. Ha laptoppal akarsz a routerre wifin keresztül rácsatlakozni akkor az újabb típusokba már van beépítve wifi adó-vevő hardver, ha az illesztőprogram is telepítve van rá akkor működnie kell.
És rá lehet csatlakozni erre a routerre kábellel is, ezt hívját ethernet kapcsolatnak. Ekkor a routeren levő 4 LAN csatlakozók egyikére kell összecsatlakoztatni rj 45-ös ethernet kábellel a számítógép hálózati kártyáját.
erről a gépről (amiről most írok) csatlakozóval (vezetékkel) vagyok rácsatlakozva a routerre.
A másik gépen van WiFi , de az valamiért nem jó.:'( Akkor azon is csak kábellel tudom majd használni?
És tablettel hogyan lehet rácsatlakozni vezeték nélkül?
Nagyon jó. Már csak azt kellene tudni, hogy 32 vagy 64 bites Windows 7 van a gépen.
Küldök egy linket ahol az operációs rendszernek megfelelően ki tudod választani a gépedre letölthető illesztőprogramokat ( drivereket).
Neked a wifi-hez a Wireless menüpont alatt találod az illesztőprogramokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!