Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez az egész napiszar.com, ez...

Ez az egész napiszar.com, ez legálisan működik?

Figyelt kérdés
2009. szept. 4. 20:16
1 2
 11/17 anonim válasza:
50%
szerintem nem csak a szerzői jogok megsértése miatt törvénytelen, mert a 18-as tartalomra sem figyelmeztet semmi és azt is erősen kétlem, hogy Amerikában legaláis lenne 18 év alattiról erotikus képet kitenni (vagy eleve a számtógépen tárolni).
2010. febr. 20. 01:44
 12/17 anonim ***** válasza:
9%
remélem nem,és hogy meg fog szűnni előbb-utóbb...
2010. márc. 23. 19:07
 13/17 anonim ***** válasza:
50%

Megérkezett az ,,első fecske'':

[link]

Ha a Fővárosi Bíróságnak ez az ítélete precedenst teremt e kérdéskörben, az mindenképp előrelépés lesz.

Mindenesetre addig is lehet ügyvédi felszólítást küldeni a ,,csibének'' (persze igazi ügyvéddel kell, mert a kamuleveleket kiszúrják). A ,,napi'' esetében esetleg nem jön be a dolog (túlságosan arctalanok a külföldi szerver mögött), de a ,,csibe'' még egyelőre elég sebezhető (sebezhető magyar tárhelyszolgáltató), azt valószínűleg be lehet ijeszteni sima ügyvédi felszólítással is. Nem tudom, mennyibe kerül, de annyira nem lehet drága (szerintem egy-két ezres).

2010. márc. 25. 12:26
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Egyébként a ,,napi'' sem annyira sebezhetetlen, mint ahogy azt hiszik magukról. Valószínűleg a SharkTech amerikai tárhelyszolgáltató minden további nélkül szerződést fog bontani velük, amint valaki hitelt érdemlően igazolja a SharkTech számára azt, hogy ügyfelük tényleg szerzői jogot sért (rosszhiszeműen, anyagi indokból, iparszerű méretben). A Sharktech AUP szabályzatának 11. pontja szerződésbontást helyez kilátásba a szerzői jog megsértése esetén.

[link]

Csak persze ehhez persze valami hiteles igazolás kellene, ami a magyar nyelv- és helyismerettel nem rendelkező SharkTech adminisztrátorok számára is egyértelmű, például egy elfogadható hitelességű szakmai szervezet szakvéleménye.

A MyVIP és az iwiw elvi nyilatkozata is előrelépés lenne az ügyben (ők igazából nem zárják ki a sértett felhasználók perlési jogát, őket csak az érdekli, hogy őket magukat ne perelje senki, de a napiszar felelősségkizárását ők nem kötik ki sehol, megelégszenek saját maguk felelősségkizárásával, szóval szerintem összejöhet a dolog).

2010. márc. 25. 12:39
 15/17 anonim válasza:
nem csak iwiwről, meg myvipről tesznek fel képeket (azok tényleg viccesek is lehetnek), hanem pl. valaki privát, meg lesi fotóit valakiről(pl. valaki az exét meztelenül...stb), az elég szánalmas, és megalázó és jogsértő.
2010. jún. 11. 19:19
 16/17 anonim ***** válasza:
24%
Ez egy blog és igy azt tesz ki amit akar.
2010. júl. 24. 22:43
 17/17 anonim válasza:
73%
Amúgy egyre kevésbé ciki oda kikerülni, mivel egyre több olyan kép vagy videó van, ami egyáltalán nem ciki. Az meg külön érdekes, hogy olyan csajokat is kitesznek akik nekik bejön, nem értem azon mit tartanak sz-nak, vagy ők sz-ba szeretik rakni a farkukat?
2010. aug. 23. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!