Ez az egész napiszar.com, ez legálisan működik?
Megérkezett az ,,első fecske'':
Ha a Fővárosi Bíróságnak ez az ítélete precedenst teremt e kérdéskörben, az mindenképp előrelépés lesz.
Mindenesetre addig is lehet ügyvédi felszólítást küldeni a ,,csibének'' (persze igazi ügyvéddel kell, mert a kamuleveleket kiszúrják). A ,,napi'' esetében esetleg nem jön be a dolog (túlságosan arctalanok a külföldi szerver mögött), de a ,,csibe'' még egyelőre elég sebezhető (sebezhető magyar tárhelyszolgáltató), azt valószínűleg be lehet ijeszteni sima ügyvédi felszólítással is. Nem tudom, mennyibe kerül, de annyira nem lehet drága (szerintem egy-két ezres).
Egyébként a ,,napi'' sem annyira sebezhetetlen, mint ahogy azt hiszik magukról. Valószínűleg a SharkTech amerikai tárhelyszolgáltató minden további nélkül szerződést fog bontani velük, amint valaki hitelt érdemlően igazolja a SharkTech számára azt, hogy ügyfelük tényleg szerzői jogot sért (rosszhiszeműen, anyagi indokból, iparszerű méretben). A Sharktech AUP szabályzatának 11. pontja szerződésbontást helyez kilátásba a szerzői jog megsértése esetén.
Csak persze ehhez persze valami hiteles igazolás kellene, ami a magyar nyelv- és helyismerettel nem rendelkező SharkTech adminisztrátorok számára is egyértelmű, például egy elfogadható hitelességű szakmai szervezet szakvéleménye.
A MyVIP és az iwiw elvi nyilatkozata is előrelépés lenne az ügyben (ők igazából nem zárják ki a sértett felhasználók perlési jogát, őket csak az érdekli, hogy őket magukat ne perelje senki, de a napiszar felelősségkizárását ők nem kötik ki sehol, megelégszenek saját maguk felelősségkizárásával, szóval szerintem összejöhet a dolog).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!