Miért nem tudok a telefonomról az otthoni wifire
rácsatlakozni?
11/21 A kérdező kommentje:
Na próbálgattam egy kicsit. Bekapcsoltam a DHCP szervert, és a gépemen elment a wifi, de a telefonomon jelezte, hogy rákapcsolódott a wifire. Azután kikapcsolta ma DHCP-t, és a gépemen megy a net, a telefonon még mindig IP-t keres. MAC Adress Controlnál most a Disable-n van, de a telefonon még mindig nem kapcsolódik.
Ha a Wireless - Security ablakban találsz egy olyan beállítást, hogy "Guest settings" (vendég beállítások) akkor engedélyezd titkosítás nélkül. Azt a telefonodnak látnia kell.
2013. febr. 2. 18:00
13/21 A kérdező kommentje:
Látja is, de más nem fogja? Nem hogy fogják lopni a netemet :D
De igen, azt más is látja.
Amikor nem használod tiltsd le.
Vagy most, hogy már működik, a vendéghálózatra állíts be egy egyszerűbb titkosítást.
Ott kell lennie az engedélyező gomb környékén.
Vagy a MAC settingben add meg azoknak a hálókártyáknak a nevét, amiknek a hozzáférését engedélyezed és tedd aktívvá ezt az opciót. Akkor lényegében titkosítás nélkül sem kapcsolódhat senki más. (Kivéve az időmilliomos hacker aspiráns kölyköket, akiknek jó buli betörni mindenhova, de kicsi a valószínűsége, hogy pont téged vesznek célba.)
2013. febr. 2. 19:52
15/21 A kérdező kommentje:
Levettem a titkosítást a Belkin Guestről, és rámentem a telefonnal, és találd ki mit írt ki: IP cím beszerzése...
Úgyhogy köszönöm szépen a segítséget, de tényleg, de nem jött össze :) Sebaj, gépen megy a net, ezzel megelégszem, nem kell akkora luxus.
2013. febr. 2. 20:02
17/21 A kérdező kommentje:
Tudod még lakat sem volt látható azon a Guestesen...és még úgy sem megy rá :D
Belkin? Kukába vele. Vegyél egy normális márkát, azzal nem lesz ilyen problémád. 6-7 rugóért már nagyon korrekt TP-Link kapható.
2013. febr. 2. 23:39
19/21 A kérdező kommentje:
Nem lehet a kukába vele barátocskám, mert T-com-ból ezt kaptuk, vezetékes. Most megin leszereltetni a zsinórokat a falról, meg kivezetni, oszt elölről megint mindent :D Mert olyan helyen vannak a falak, meg a gép, hogy csak így lehetett sok cseszekedés után megcsinálni.
20/21 A kérdező kommentje:
Meg amugy is barátomnak ugyanilyen Belkinje van, és ő rá tud csatlakozni probléma mentesen LG-ről.
Kapcsolódó kérdések: