Miért olyan fontos az a smiley jel, ha írok valakinek?
Most írogatni szoktam valakivel, aki a smiley-k "időszakát" éli. És írta, hogy én is használhatnék néha. Én sosem szoktam.
Szerintem smiley jelek nélkül is érti az ember az írásban, hogy mit gondol vagy mit érez a másik.
Szerintem ez a fiatal smiley-s korosztály lenézi azokat, akik nem használnak ilyen jeleket. Túl unalmasnak tűnnek számukra.
De láttam már olyat, hogy valaki 35 éves korában is smiley jeleket használt. Gondolom, mellé még társul fényképezőgép is.
36 évesen is használok. nincs baj vele szerintem. egyszerűen könnyebb kifejezni velük a mondandód lényegét.
jajj, maj'nem kimaradt: :)
> Szerintem smiley jelek nélkül is érti az ember az
> írásban, hogy mit gondol vagy mit érez a másik.
Nem mindig.
A smiley jelekkel a metakommunikáció egy fontos részét, a mimikát pótoljuk a kibertérben. Számos félreértés elkerülhető a használatukkal.
Én sem szoktam használni (35), viszont néha jól jön, ha valakinek mondjuk rossz napja van akinek írok, ne hogy félreértse, mert akkor nem feldobom a hangulatát egy poénnal, csak az ő kárára "élvezkedek"
Attól függ milyen passzban van (amit nem tudhatok) és mennyire veszi komolyan a dolgokat.
Szerintem viszont a mondandóját az ember ki tudja fejezni ha kerek, jól tagolt mondatokat használ!
A fiatalok meg nem tanulnak meg írni, mert állandóan lol meg xd és semmi hangsúly és elválasztás!Szóval szerintem, kifejezetten hátrányos egy bizonyos korosztály, vagy inkább tanulatlanság alatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!