Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha egy honlap túlterheltség...

Ha egy honlap túlterheltség miatt lassú, akkor ha gyorsabb internetem lenne gyorsabban lenne nálam?

Figyelt kérdés

Konkrétan: A neptunon tárgyfelvételkor nagyon be szokott állni az oldal. Otthon 5 megás netem van, de ha muszáj maradok a koliban ahol 100 megás a net. Kérdés hogy számít e a netsebesség, ha az oldal le van terhelve, mert több mint 20ezer ember akarja egyszerre felvenni a tárgyait.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2013. jan. 22. 15:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld magad a szerver helyébe! Egyszerre beszélgetsz 10 emberrel és felváltva válaszolsz a kérdéseikre. Ha én elhadarom a kérdésem te előbb válaszolsz nekem? Ugye, hogy nem.

Mindegy, hogy az otthoni 5 MBps v. a kolis netet használod.

2013. jan. 22. 15:09
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát nagyon remélem hogy igazad, legalább hazamehetek :)

Köszönöm szépen!

2013. jan. 22. 16:52
 3/6 anonim válasza:

A szerveren van egy Wincs Eszter amit lekérdez a rendszer, merthogy az adatok azon csücsülnek.

Annak adott a lekérdezési sebessége.

Amellett arra írás is történik!

Ezt ismerve egyértelműnek látszik, hogy telítésbe lehet vinni a rendszert.

Ennek a lekezelését Linux alatt én tudom állítani de a rendszergizdázól és a használt szerveren futó opredszertől függ, hogyan oldja meg a sorba állítást.

Tehát ha lelassult akkor a telítettség határán van a rendszer, bárhonnan kérdezed.

A Neptun nincs felkészítve az ilyen DOS tipusú lekérdezésre, a nálam hozzáértőbbek szerint.

2013. jan. 23. 11:43
 4/6 anonim ***** válasza:
#3: sajnos ez ilyen. De igazából a problémát nem lehetne a megadott eszközökkel normálisan kezelni. A felhős megoldás nem igazán működne, csak az h még erősebb gépparkot tesznek alá. Viszont azt 365 napon keresztül üzemeltetni azért, mert az évben van mondjuk 8 nap összesen, amikor ilyen extrém magas a terhelés tiszta felesleg lenne.
2013. jan. 23. 11:46
 5/6 A kérdező kommentje:
És ha minden karnak más napon lenne a tárgyfelvétel. Akkor a BME-n 20ezer helyett egyszerre csak 1-2 ezeren használnák. Vagy ez túl bonyolult? :)
2013. jan. 23. 13:46
 6/6 anonim ***** válasza:
K.: nálunk már azóta így van, mióta itt tanulok (5 éve). A helyzet akkor javult, amikor a meglévő 1-2 szerverek kapacitását 2-3-szorosra növelték.
2013. jan. 23. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!