Ha egy honlap túlterheltség miatt lassú, akkor ha gyorsabb internetem lenne gyorsabban lenne nálam?
Konkrétan: A neptunon tárgyfelvételkor nagyon be szokott állni az oldal. Otthon 5 megás netem van, de ha muszáj maradok a koliban ahol 100 megás a net. Kérdés hogy számít e a netsebesség, ha az oldal le van terhelve, mert több mint 20ezer ember akarja egyszerre felvenni a tárgyait.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Képzeld magad a szerver helyébe! Egyszerre beszélgetsz 10 emberrel és felváltva válaszolsz a kérdéseikre. Ha én elhadarom a kérdésem te előbb válaszolsz nekem? Ugye, hogy nem.
Mindegy, hogy az otthoni 5 MBps v. a kolis netet használod.
Hát nagyon remélem hogy igazad, legalább hazamehetek :)
Köszönöm szépen!
A szerveren van egy Wincs Eszter amit lekérdez a rendszer, merthogy az adatok azon csücsülnek.
Annak adott a lekérdezési sebessége.
Amellett arra írás is történik!
Ezt ismerve egyértelműnek látszik, hogy telítésbe lehet vinni a rendszert.
Ennek a lekezelését Linux alatt én tudom állítani de a rendszergizdázól és a használt szerveren futó opredszertől függ, hogyan oldja meg a sorba állítást.
Tehát ha lelassult akkor a telítettség határán van a rendszer, bárhonnan kérdezed.
A Neptun nincs felkészítve az ilyen DOS tipusú lekérdezésre, a nálam hozzáértőbbek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!