Miért nem lehet letöltési sebességben elérni az 50Mb/s internet előfizetésen azt amit garantálnak?
Figyelt kérdés
Pár napja van megkötve a szerződés, egyszer kétszer tudtam már mérni 50 Mb/s sebességet letöltésben, de mostanában nem nagyon ugrik ki a mutató max 12Mb/s -ra, érdekes módon a feltöltési sebesség állandóan 5.5 Mb/s ami megfelel az 50Mb/s internet feltöltési sebességének. Ennyire instabil az ellátása a szolgáltatónak, vagy keressem esetleg számítógépen belül a problémát ? CISCO EPC3925 router üzemel, esetleg neki lehetne valami baja ?2013. jan. 20. 18:36
1/17 anonim válasza:
"azt amit garantálnak?"
mit garantálnak?
2/17 anonim válasza:
Rengeteg oka lehet... Nem tudom, melyik szolgáltatónál vagy, nekem a T-nél van 30 Mbites, ez szinte több, mint elég :) És általában meg is van annyi. Böngészésnél gyakorlatilag nem lehet észrevenni a gyorsulást, a letöltésnél (mivel előtte 15-ös volt) látványos. Nyilván nem mindegy, honnan, mit töltesz le, hiszen egy torrent nem mindig jöhet fullon. A szerződésben azt azért nem garantálják, hogy 24 órában mindig a topon lesz a sebesség, csak hogy ezt a maximumot érhetem el. Ha többszöri mérés alapján úgy látod, hogy nincs meg a sebesség, jelentsd be a hibát.
3/17 A kérdező kommentje:
25Mb/s a garantált de nekem a 15 sem éri el. és leginkább ez a durva hullámzás zavar
2013. jan. 20. 18:49
4/17 anonim válasza:
A Cisco EPC3925 az kábelmodem és kábelnetnél nem igen szoktak 50 Mbites feltöltést adni ( Lásd a UPC 120-as csomagját, ott is csak 10 Mbit a feltöltés ) mivel nincs annyi upstream channel hogy a nem tudom hány előfizető tolja fel 50 Mbittel a cuccot. A legtisztább az lenne ha leírnád melyik szolgáltatónál melyik csomagod van és linkelnél egy speedtest.net képet.
5/17 A kérdező kommentje:
T-Home 50Mb/s előfizetés kábelnet, és íme a kép
a feltöltési az állandó a letöltési pedig van amikor csak 10-12, de mondom volt már 52.5 is !
2013. jan. 20. 19:28
6/17 anonim válasza:
A T-Home az 50 Mbites csomaghoz 5 Mbites feltöltést ad maximálisan. Kötve hiszem hogy bármikor is 50 Mbit/s lenne a feltöltés viszont a letöltés miatt mehetsz csapkodni az asztalt.
7/17 A kérdező kommentje:
A feltöltési sebességemmel nincs is gond ahogy látjátok ! mivel az általában nyolcad része a letöltési sebességnek kb. de nem értem, hogy az hogy lehet állandóan magas, és a letöltés meg miért hullámzik ilyen szinten !??
2013. jan. 20. 20:48
8/17 anonim válasza:
"mivel az általában nyolcad része a letöltési sebességnek"
szerintem te összekevered a letöltés-feltöltést a bit-bájttal
9/17 anonim válasza:
"letöltés meg miért hullámzik ilyen szinten !??"
Ajánlom figyelmedbe a 1412-es telefonszámot ami a T-Mobile és a T-Home hálózatából ingyen hívható. A 4-es gombbal tudod majd elérni a Hibabejelentést és műszaki segélynyújtást és azon belül pedig a 2-es gomb lesz az internet ( Bővebben itt: [link] )
Vagy látogass el a hozzád legközelebb lévő t-pont vagy p-partner üzletbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!