Mi ez a török vírus facebookon?
Böngészőbe épül be, The Social Networks néven egy bővítmény. Viszonylag könnyen eltávolítható.
Igen valóban veszélyes mert percek alatt több száz külföldi oldalt lájkol és rengeteg törököt jelöl, felíratkozik. Szinte tönkreteszi a profilt.
Foxiban az eszközök, kiegészítők kiterjesztéseknél található. Csak le kell tiltani és törölni.
Ezután jön a neheze a sok belájkolt oldaltól és jelöléstől való megszabadulás. Mert azok nem tűnnek el a vírussal együtt.
Chrome-ban is ott kellene hogy legyen a bővítményeknél.
Bár nekem már jóideje nincs chrome böngészőm.
Ha nincs ott akkor lehet hogy nevet változtat időközben hogy ne találják meg. Van olyan.
Mielőtt aktiválódik, biztos hogy ezen a néven települ.
De ezek a kiegészítők és toolbarok szinte mind feleslegesek és lassítják a számítógépet is. Ami nem kell azt legjobb letiltani vagy törölni.
Időnként pedig nem árt átnézni a számítógépen a vezérlőpultban a programok telepítése és törlésénél az olyan programokat aminek gyanús az eredete. mert ott sok reklámprogramot és toolbart meg lehet találni(NEM MINDET) s könnyebb törölni, főleg azokat amik csoportosan települnek mint például a babylon toolbar, yonto, ask stb.
De az ilyenek mint ez az új török vírus többnyire csak a böngészőben vannak elbújva...
Esetleg mint ahogy az előző válaszoló írta nem árt megnézni a flash playert. Lehet hogy hamis, vagyis vírus települt flash playernek álcázva... Nekem már volt olyan csak hamis vírusirtóval.:P
Nem vagyok informatikus,hogy annyira értsek az ilyesmihez. csak a saját tapasztalataim írom amit láttam, mert a facebookot rendszeresen használom és találkoztam már néhány vírussal, ezt a törököt pedig félig telepítettem is, csak azonnal töröltem amikor települt így nem bírt aktiválódni. Sose fogynak ki.:P :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!