Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi ez a török vírus facebookon?

Mi ez a török vírus facebookon?

Figyelt kérdés
Majdnem az összes ismerősöm megkapta és ilyen sz.rságokon jelöltek be, most meg eltünnek a követők/feliratkozók .:O Mi van a facebookkal ?
2013. jan. 15. 17:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Arra a süper arkadsjar sz.rságra gondolsz? Az valamelyik böngésző bővítmény egyik biztonsági résén keresztül jut be a rendszerbe. Az én rendszerem nem kaptam meg ezt a vírust, úgyhogy csak ennyit tudok róla.
2013. jan. 15. 17:59
 2/9 A kérdező kommentje:
igen arra gondolok, de olvastam még itt gyakorin, hogy valakinek 1 perc alatt vagy 1000 török ismerőse lett, meg h tudton kivül a facebook belájkolt török faszikat.
2013. jan. 15. 18:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyébként ez egy nagyon ügyesen megkreált virus, ha lehet hinni a számoknak, akkor több mint 86millió tetszik(like)-ja van annak a valaminek...jó sokan beszedték..
2013. jan. 15. 18:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
nem kell minden fácse alkalmazást elinditani és akkor nincs gond
2013. jan. 15. 18:37
 5/9 karakai válasza:
nálam az ADOBE FLASH PLAYER 9.7 VOLT A BŰNÖS.AZ VOLT TÖRÖK
2013. jan. 16. 09:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Böngészőbe épül be, The Social Networks néven egy bővítmény. Viszonylag könnyen eltávolítható.

Igen valóban veszélyes mert percek alatt több száz külföldi oldalt lájkol és rengeteg törököt jelöl, felíratkozik. Szinte tönkreteszi a profilt.

Foxiban az eszközök, kiegészítők kiterjesztéseknél található. Csak le kell tiltani és törölni.

Ezután jön a neheze a sok belájkolt oldaltól és jelöléstől való megszabadulás. Mert azok nem tűnnek el a vírussal együtt.

2013. jan. 17. 14:30
 7/9 Eazy_E válasza:
És ha Chrome van? Nem találjuk sehol. Facebookon is megnéztük a fogaskeréknél és ott sincs ilyen The Social Network :S
2013. jan. 17. 18:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Chrome-ban is ott kellene hogy legyen a bővítményeknél.

Bár nekem már jóideje nincs chrome böngészőm.

Ha nincs ott akkor lehet hogy nevet változtat időközben hogy ne találják meg. Van olyan.

Mielőtt aktiválódik, biztos hogy ezen a néven települ.

De ezek a kiegészítők és toolbarok szinte mind feleslegesek és lassítják a számítógépet is. Ami nem kell azt legjobb letiltani vagy törölni.

Időnként pedig nem árt átnézni a számítógépen a vezérlőpultban a programok telepítése és törlésénél az olyan programokat aminek gyanús az eredete. mert ott sok reklámprogramot és toolbart meg lehet találni(NEM MINDET) s könnyebb törölni, főleg azokat amik csoportosan települnek mint például a babylon toolbar, yonto, ask stb.

De az ilyenek mint ez az új török vírus többnyire csak a böngészőben vannak elbújva...

Esetleg mint ahogy az előző válaszoló írta nem árt megnézni a flash playert. Lehet hogy hamis, vagyis vírus települt flash playernek álcázva... Nekem már volt olyan csak hamis vírusirtóval.:P

Nem vagyok informatikus,hogy annyira értsek az ilyesmihez. csak a saját tapasztalataim írom amit láttam, mert a facebookot rendszeresen használom és találkoztam már néhány vírussal, ezt a törököt pedig félig telepítettem is, csak azonnal töröltem amikor települt így nem bírt aktiválódni. Sose fogynak ki.:P :(

2013. jan. 18. 05:21
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, az idő múlásával majd csak eltűnik ..
2013. jan. 18. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!