Egyszerű vezeték nélküli hálózatot szeretnék összeállítani. Ha a modemen egy dugónak van csak helye, akkor lehetséges ez? Ha igen, akkor hogyan? Ha nem, akkor mit kell tennem?
közben rájöttem, de gépen mit kell beállítani? mert ez
csak odáig, működött, hogy kapcsoljam be a számítógépet. ez a kedvenc böngészős utasítás kifogott rajtam.
Böngészőbe üsd be a router ip-címét, ezt általában ráírják a router aljára, oldalára. Általában ez a 192.168.1.1.
Ekkor kérni fog egy azonosítót és jelszót. Ezeket is felírják a router aljára. Ha esetleg a gyári adatokkal nem tudsz belépni, akkor resetelni kell a routert. Ehhez vagy egy pici pöcköt kell keresned vagy egy pici lyukat, ebbe dugj be valamit amivel be tudod nyomni az alján lévő gombot. Ne fogpiszkálót. :) Tarts nyomva fél percig.
Resetelés után már tudod használni a gyári user/password kombót.
Ekkor beléptél a routerbe. Már csak egy kicsit kell állítgatni. Az általad linkelt oldalon menj a pppoe részhez, állítsd be a routert úgy ahogy ott látod. Az itt szükséges user name és password a net szolgáltatóval kötött szerződésben található.
Save (esetleg utána connect) és majdnem kész is vagy. Ezután már csak a router jelszavát kell megváltoztatnod, wifi hálózaton kimondottan ellenjavalt a gyári jelszó megtartása biztonsági okokból.
Remélem segít. :)
Nem akartalak degradálni, de muszály néha ilyet is kérdezni. :)
Akkor egy másik lehetőség:
Start menű keresőjébe üsd be a cmd parancsot, indítsd el. A felugró ablakba írd be ezt: ipconfig /all
A megjelenő köbméter adatból keresd elő azt a sort amiben ez van: Gateway utána egy a már ismert formátumú számsorral.
Na, az lesz a router címe amit a böngészőbe be kell ütni.
Namármost, ha megnyílik a router ablaka és nem tudsz belépni a routerre felírt jelszóval, resetelni kell a routert. Annak menetét fentebb írtam.
Ha pedig nem ír semmilyen számsort a gateway-nél, akkor valami olyan gond van amivel innen nem tudok mit kezdeni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!