Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit jelent ez egy webshop esetén?

Mit jelent ez egy webshop esetén?

Figyelt kérdés

Megrendeltem amit akartam, bankkártyás előre utalást választottam. Küldtek egy e-mail-t, hogy hova kell utalni, de az e-mail alján ez állt:

"* Tájékoztatjuk jelen email üzenetünk nem tekinthető és nem tekintendő az Ön megrendelése elfogadásának. Jelen email üzenet nem keletkeztet Ön és a Három Ász Média Kft. között szerződést, így az különösen nem minősül távollévők között kötött szerződésnek."

Egyébként erről van szó: [link]

Vásárolt már innen valaki? El merjem utalni a pénzt? Egy telefontokról van szó és egy védőfóliáról (4 ezer forint)

2012. dec. 28. 20:37
 1/4 anonim ***** válasza:

A céget nem ismerem. Egy dolog azonban megnyugtatólag hat. Az hogy lehet PayPal-el fizetni. Ez egy nemzetközi internetes "Bank" amely Magyarországon az UniCredit-tel van szerződésben. A PayPal-t pedig az Ebay hozta létre. Mind kettőt évek óta használom, és a PayPal segítséget is tud nyújtani ha valami rosszul sikerülne vásárláskor.

Ez nem jelenti azt, hogy a cég kiváló üzlet, de szerintem rossz nem lehet.

Ha megnyugtat akkor ne előre utald, hanem utánvételes csomagként rendelt. Ekkor lehet, hogy drágább lesz, de legalább nyugodtabb lehetsz. De szerintem mindegy, hogy rendeled mert a kifizetés előtt se így se úgy nem látod a terméket.

2012. dec. 28. 20:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, én inkább attól félek, hogy nem küldik, és a szöveg miatt esetleg nincs mire hivatkoznom... :)
2012. dec. 28. 21:09
 3/4 anonim válasza:

A "távollévők között kötött szerződés" (rendelés webáruházból) nem akkor jön létre amikor elküldöd a rendelést, hanem akkor amikor azt a webáruház visszaigazolja. Erre nem megfelelő a fenti automata válaszlevél! Ez csak a rendelés beérkezését jelzi.

Ezek után még kellene kapnod egy telefonhívást és/vagy egy e-mailt, amiben elfogadják a rendelésed!

Ezek után utalhatsz nyugodtan.

2013. ápr. 1. 21:46
 4/4 anonim válasza:
Igen, az ügyfél igények kézi áttekintését követően küldünk díjbekérő bizonylatot pdf-ben, mi alapvetően az alapján várunk átutalást, ez közös érdek, mert ha valamiért még sem lenne teljesíthető a rendelés, akkor az automata levél alapján elutalt pénzek pénzügyi költségei, banki utalás díja, tranzakciós adók teljesen feleslegesen kidobott pénzek lennének a vevőnek és az eladónak is. Ez így korrekt. Sokan nem tudják egyébként, hogy a szerződés akkor jön létre, ha mindkét fél teljesít, tehát a szállító szállítja a csomagot, a vásárló meg át is veszi, ezután lehet elállni a vásárlástól és szerződést bontani, az, hogy pl. megrendelem utánvéttel és nem veszem át, az nem elállás a vásárlástól, hanem a szerződés egyoldalú nem teljesítése és vannak akik sportot űznek ebből, megkárosítva ezzel cégeket.
2016. jan. 16. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!