Van egy TP-LINK TL-WR741ND-s routerem. Wifin netezve naponta többször ledobja magát az internetről.2-3 telót és 1 laptopot használunk + a kábelen a PC-t. UTP kábel jó, készülék bevizsgálva (garis), szolgáltató hasit (80/25). Mi lehet a probléma?
Ez az én TL-WR740N típusú router-emen is így volt pár napja, raktam a routerre egy frissebb Frimware-t és azóta jónak tűnik. De nem egyedi a probléma, rengeteg ismerősömnek csinál ilyet, rendszerint újra indítják és megint jó pár órára.
Azt hiszem ez a kezelési url címe: [link]
Ezt másold be a böngésződbe, felhasználó és jelszónak meg írj admin-t
[link] itt a lenyitható füleknél válaszd ki, hogy Wireless -> TL-WR741ND -> és a verzió számát (V1,V2,V3...) a router hátulján így [link] ?model=TL-WR741ND van jelölve. Utána OK gomb és kiadja a legfrissebb frimware-eket, a legfölsőt töltsd le és csomagold ki
Utána a routerben : System tools -> Firmware Upgrade -> Fájl kiválasztása és a .bin fiterjesztésü letöltött fájlt tallózd be és frissítsd
Remélem jó lesz, ha elakadtál írj
Nem érdemes, jobb alapbeállításokon hagyni. Sokat állítgattam már rajta, de vagy nem történt semmi érzékelhető vagy csak rosszabb lett. Esetleg egy jelszót lenne még érdemes beállítani, ha nincs rajta.
a Wireless Statistics-ba írja hányan vannak jelenleg a Wifin, ha lopják a netet innen kiderül :)
Ők a hivatalos magyarországi disztribúciója a TP-Linknek:
Hívd fel őket egy próbát megér. Ha nem sikerül, akkor egy DD-WRT firmware -t még mindenképp megpróbálnék (ha kompatibilis vele, mert nem mindegyik hardververziójával kompatibilis). Meg persze rizikó is van benne, mert 20 routerből 1-2 biztosan behal frissítés közben. De végül is megéri, mert gyakran segít az ilyen stabilitási gondokon.
Most,2014 január-ban találtam erre a kérdésre.Hasonló problémával küszködöm.Van olyan időszak,hogy 3-4 hónapig jól
szuperál,aztán naponta megbolondul...
Egy igazi próblémát észrevettem.4.-ik emeleten lakom.Nagyon sok más wifi bezavar. Valószinű ez itt az igazi próbléma.
Talán nincs jól "árnyékolva"!!! a ROUTER?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!