2 router sorba kötése ugye nem hülyeség?
Megoldható lenne ez az elmélet? Vagy rizikós lenne nagyon?
Adott 2 szoba: egy nagyszoba, és egy kisszoba.
A nagyszobából a modemből a (nem wifis) routerbe megy a netkábel, routerből pedig jön 2 kábel: egyik a nagyszobai gépbe ott helybe, másik a kisszobába ugyanúgy, csak ez már 20méteren, na de nem ez a lényeg. Hanem ami a kisszobába megy kábel, arra rácsatlakoztathatok egy másik, (wifis) modemet, és ebből megy egy kábel ugyanúgy az én kisszobai számítógépemhez.
Ami a fő lényeg, hogy telefonon tudjak netezni (meg tesóm meg ha úgy van még barátnőm) wifi segítségével!
Ezért is nem akarom azt, hogy a nagyszobába legyen a wifis modem, mert akkor csak elveszlik a jel, vagy nem találja rendesen a panel miatt vagy mit tudom én, nekem így megfelelne.
De a kérdés az az, hogy a 2 router nem fog makacsoskodni egymással szerintetek? És mind2 router beállításába bele tudok menni rendesen?
A mostani routerem ami nem wifis: TP link R 460
A magyar panel lakások nem arról híresek, hogy olyan hatalmas távolságok legyenek bennük (hacsak nem egy szintet nyitottatok egybe egy lakássá - sok pénzem lesz egyszer megcsinálom a 10-en :D). Egy megfelelően antennázott routerrel (2-3 antenna) igen csak át lehet ezeket a távolságokat hidalni. Fogyasztás szempontjából optimálisabb lenne.
Amit te írtál természetesen az is megoldható. A wifi nélküli router (A) beállításaihoz nem kell nyúlni. Az új routert (B) első körben úgy kell beállítani, hogy a DHCP-t ki kell iktatni (az IP-t majd A-tól kapja). Ezután A és B 1-1 portját kell csak összekötni és B úgy fog viselkedni, mint egy switch azzal a különbséggel, hogy neki is lesz IP címe, amin keresztül beállítható (ezt érdemes fixre állatani)
#1 Én is sokat gondolkodtam rajta, de mivel csak telefonra használnám ezért takarékosságból nekem elég lenne egy ócsó használt egy antennás 54MB/s-os router:D
#2 Pont úgy van a 2 gép elhelyezkedve (nagyszobai router és a gép egy pontban van), hogy 2 főfal is elválasztja, és mivel olcsón akarok kijönni, ezért nem akarok 2-3 antennát venni a telefon miatt mint már írtam. (ezen a 3 lakás egybenyitásán én is gondolkodtam:D
És milyen fogyasztás szempontjából?:D áram? ennyit enne?:D
Na majd ha tényleg meglesz a wifis router akkor megvan már, hogy kit bombázzak a kérdéseimmel:D
Tudom, hogy igazad van, és jobban járnék, de most rá vagyok kényszerülve, hogy tesómmal ketten vegyünk egy használtat.
Vagy ha eladnám a mostanit, és úgy lenne egy új 2 antennás..hm megfogtál:D pedig már gondoltam rá:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!