Hogy óhajtják kivitelezni, h blokkolják a hatóságok a szerintük "káros", erkölcstelen stb web-oldalakat?
Aki ért az informatikához, sztetek ez lehetséges? de hogyan? hát bérel egy servert valahol külföldön aztán annyi, nem?
Na meg abba bele se menjünk, h elég érdekes lesz, h majd SZERINTÜK, ami "káros", meg éppen szerintük mi az erkölcstelen a fiatalokra nézve, tiszta agyrém ... Főleg egy ennyire álszent és tabukkal teli országban ugye igen kényes kérdés ez, a végén még az összes sexről szóló oldalt is letiltják, na meg gondolom a fő célja azért mégis az, h azokat ellehetetlenítsék, amelyek Viktor ellen írnak ... Ezt már sok fórumon tapasztaltam eddig is.
(A kedves "jogiforum.hu" pl csak annyira független, h egyszer mertem matolcsyról írni vmit, és azonnal kizártak :XD, na erről ennyit ...)
oké, ezt is értem, na de te is azt mondod h "az adott IP-k felé ..."
nos akkor ha naponta váltogatják, és egyik nap új-zélandi, a másik nap már indonéz IP-vel lesz az adott honlap, akkor mit tudnak tenni?
egyébként az meg csak megjegyzés vagyis újabb kérdés lehetne h mégis adatvédelmi jogokat nem sért az, ha egy adott magánszolgáltató tárolja mindenki más IP-jét ?? mert sztem eleve durva ez ... vszínű az IP nincs definiálva a jogszabályban mint "személyes adat", és így szabadon lehet garázdálkodni vele, de azért mindenképpen szomorú, h ez így van
"egyébként az meg csak megjegyzés vagyis újabb kérdés lehetne h mégis adatvédelmi jogokat nem sért az, ha egy adott magánszolgáltató tárolja mindenki más IP-jét ?? mert sztem eleve durva ez ... vszínű az IP nincs definiálva a jogszabályban mint "személyes adat", és így szabadon lehet garázdálkodni vele, de azért mindenképpen szomorú, h ez így van"
én inkább eltűnök ebből a témából, mert olyan alapvető fogalmakkal és azok jogi helyzetével nem vagy tisztában, amit napokig tartana elmagyarázni.
"Meg lehet azt is oldani, hogy teljesen blokkolják egy országban az adott IP-k felé történő adatforgalmat."
Ja és ha azt is elérik, hogy egyetlen külföldi gépet se érj el interneten, akkor talán nem lehet megkerülni.
Mi van ha nem országhatáron belüli DNS szervert használok? Vagy átmegyek pl. TOR-ra, ahol az összes TOR gép DNS szerverei között ugrálok?
Egyébként egyszer láttam érdekes kínai(!) programot ami leteszi magát tálcára és úgy kerüli meg a céges és országos tűzfalat, hogy öröm nézni. Igaz nem értem a működését, másrészt majdnem biztosan van benne trójai.
Komplikato!
Akkor még "szerencse", hogy a munkahelyeden próbáltad ki... :-D
5: hát figy, akkor inkább felvilágosíthatnál, de sztem azért annyira pont jogilag nem vagyok tájékozatlan. na mindegy.
Ugye egy szolgáltatónál ott vannak az IP címek és a hozzá tartozó előfizetői nevek, címek stb. na most ki hatalmazta fel a szolgáltatót, hogy az én személyes adataimat kezelje? Mert ehhez a beleegyezésemre lenne szüksége igazából (kivéve ha ez benne van az előfizetői szerződésben, ez esetben értem, de bevallom, nem néztem meg, nem tudom). Enélkül viszont teljesen illegálisan, sőt jogszabály-ellenesen tart nyilván rólam bármit, na azt meg már főleg, hogy az adott IP-címről azonosíthatóan én pl milyen oldalakat látogatok meg, ugyanis ez meg már különleges adatnak minősül sztem, hiszen elvileg abszolút privát szféra ...
Úgyhogy nagyon örülök h így leegyszerűsíted, de koránt sem olyan egyszerű ez a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!