Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért csinálja ezt a netem?...

Miért csinálja ezt a netem? Létezik ilyen egyáltalán?

Figyelt kérdés

Anyósomnál bekötötték a netet. Ha kábelen rákötöm a gépet a modemre, és PPPoE kapcsolaton keresztül bejelentkezek, működik minden pöpecül. De amint kikapcsolom a gépet, bontja a kapcsolatot olyannyira, hogy hiába a pipa, hogy megjegyezze a jelszót, nem jegyzi meg, és mikor elindítom újból, újból be kell adni azt. Ha routeren, WIFI-n keresztül kötöm rá, nem kell minden alkalommal beadni a jelszót, és a tálcán is azt írja ki, hogy van internet elérés, sőt mi több, a skype is megy rendesen, de például a googlit már nem tudom megnyitni, mert sikítozik, hogy nincs net. Hogy lehet ez? A router beállítások szerintem jók. Ráadásul ha párhuzamosan egy másik gépel is felmegyek a WIFI -re, ott minden működik rendesen. Viszont előzőleg mind a két gép működött tökéletesen, egy másik hálózaton.

Köszönöm a segítségeteket előre is.

2012. nov. 28. 21:34
 1/3 Mr. V. ***** válasza:
100%

A DNS szervereket nem továbbítja a gépedre a router.

Nézd meg miután felcsatlakozott, hogy milyen 2 számsort ír ki és azt írd be a csak skype-s gépre. Utána mennie kell.

2012. nov. 29. 08:27
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséged. Erre nem gondoltam, pedig így utólag kézenfekvő dolog :) Eszembe sem jutott, hisz eddig ezt nem állítottam be külön, ha jól emlékszem, automatikusan meg volt. Szombaton lesz lehetősségem megcsinálni, majd beszámolok az eredményről. :)

Nagyon köszönöm még egyszer a segítséged. Örök hála :)

2012. nov. 29. 14:41
 3/3 A kérdező kommentje:

Kedves Mr. V.

Teljesen igazad volt. Beállítottam a két DNS servert, és pöpecül működik . :)

Köszönöm a tippet, igazán hasznos volt. :)

2012. dec. 1. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!