Hogyan lehetséges IP cím kiderítése?
Hogyan lehetséges IP cím kiderítése? Olvastam olyat, hogy ha pl. csinál az ember egy kitalált weboldalt, elküldi a linkjét az adott személynek, akihez tartozó gép IP címre kíváncsi, Ő rákattint, és akkor valahogy így meg lehet nézni az IP címét.
Tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan lehet ezt megoldani?
és az miért jó, ha tudod az IP-jét?
azon kívül, hogy megtudodhatod belőle a szolgáltatója nevét, székhelyét, de a felhasználó ülhet a gépe előtt akár 100 Km-re is a szolgáltató székhelyétől!
Így még a város nevét sem tudod meg, nem hogy az illető címét és nevét...
(IP cím alapján, a szolgáltató is, CSAK hatályos bírósági végzés esetén adhatja ki a felhasználó evét, de akkor is csak a hatóságnak és nem Neked!)
ha levelet kapsz az tartalmazza a feladó IP címét.
ezt ismerve bemásolod ide [link] és megtudod, hogy ki a szolgáltatója, ill. a szolgáltató szerver helye, [link]
de az lehet, mint ahogy már írtam, 100 Km-re is a levél író lakcímétől! (nálam épen 120 Km! az eltérés...)
Fontos, hogy tudd: a szolgáltatók, személyes adatokat, csak a hatóságnak adhatnak ki, de még nekik is jogerős bírósági végzés kell ehhez felmutatnuk!
Köszönöm a válaszod!
Azt írod, ha levelet kapok, az tartalmazza az IP címet. De hol kell ezt keresnem, hol látom?
e-mail szolgáltatód? /gmail, freemail, citro.... stb./
(ezt tudni kellene ahhoz, hogy pontosan megtudjuk mondani, hogy hol keresd...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!