Hamarosan wifi router fogok venni, az adsl-el kompatibilis? Meg még pár kérdées a router öszekötéséröl.
internet szolgáltató : T Home
ADSL : D-Link DSL-360R
hogyha jól tudom ez már nem tárcsázós internet
(saját kép)
Az lenne a fő kérdés hogy szinte akármilyen routerrel müködik az adsl??
Meg még azt szeretném megkérdezni hogy jól tudom-e hogy hogy kell beüzemelni a router
jön az adsl be az adsl kábel amin jön a net,az enternet kábel közvetiti a netet a gépnek.
amikor majd meglesz a router akkor kapok egy kábel amit a sz.gép lan csatlakózojába bedugok,a router wlan csatlakozojába.
utánna megnyitok egy böngészöt beirom az ip cimet a cimsorba amit megtalálok a router alján. szinte minden routernek van quick setup nevezetü gyors telepitése. utána már müködik a router ?? vagy még kell valamit csinálni ???
"amikor majd meglesz a router akkor kapok egy kábel amit a sz.gép lan csatlakózojába bedugok,a router wlan csatlakozojába."
válaszolni akartam, de nem tudom mire. mert ennek a mondatnak nincs értelme.
Nos a router leírásába benne lesz minden
A cd t ne használd
A router bekötése a következö
kihuzod a lan kábelt a gépböl és ezt a kábelt bedugod a router WAN csatlakozojába
majd fogsz egy ugyan olyan kábelt és bedugod a router 1 kimenetébe (vagy amelyik szinpatikus) és ezt a kábelt bedugod a lankártya bemenetére
aztán routertöl függ
az ip cim
a böngészöd cimsorába
be írod
192.168.1.1
ha minden jó akkor elöfog jönni egy kis ablak
hasonlo mint a képen
a router leírásában bent van az alapértelmezett jelszó és belépési név
ez admin
admin
szokott lenni
routeren belül megkeresed a pppoe t
beirod a felhasználoneved és a jelszot
amit a internet szolgáltatotol kaptál
és ha minden oké akkor van net
# 8
Eléggé nem. Ma vettem egy TP-Link routert, mindent tökéletesen beállítottam, erre nem volt net...Miért? Mert kiderült, hogy az TP-Link Router nem kompatibilis a Huawei adsl modemmel. Szerintem ezt kérdi a kérdező, csak úgy mondom, hogy ne szólogassatok be neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!