Hogyan tudok elrejtőzni egy wireless hálózaton?
Figyelt kérdés
Ha csatlakozok egy wifi hálózathoz, akkor ott hogyan tudok láthatatlan lenni, hogy ne lásson a hálózat üzemeltetője, azon kívül, hogy nem generálok nagy adatforgalmat?
Nem vagyok laikus a témában, csak szükségem lenne egy jó válaszra. Köszönöm!
2012. nov. 19. 14:58
1/14 anonim válasza:
Sehogy.
A wifi router mutatja a csatlakoztatott gépek MAC addresseit.
2/14 anonim válasza:
egy wifi hálózaton ki lehet listázni azt hogy vannak-e belépve és ha igen mi a MAC címük , nem tartom valószínünek hogy ezt ki lehetne kerülni
3/14 anonim válasza:
win 7-en: a wifi jelre katt jobbal ott hálózati és megosztási központ megnyitása, bal oldalon speciális megosztási beállítások módosítása, itt az első kettőt kapcsold ki és mentsd.
4/14 anonim válasza:
ha nagyon keresgél így is megtalál...
5/14 A kérdező kommentje:
Értem. Kikapcsoltam a hálózat felderítést és a fájl-nyomtató megosztást.
Akkor annyit még tehetek, hogy ne legyek feltűnő.
Egyébként a MAC adress-eket csak Linux alól tudja kezelni, vagy ez abszolút független attól, hogy nyílt-e a forráskód avagy sem?
2012. nov. 19. 15:11
6/14 Gugu Gabor válasza:
a gépet ami csatlakozik mac cím alapján azonosítja szóval azt elérni hogy egyáltalán ne lássanak sehogy viszont ha a gépednek nincs neve (vagy nem az hogy a vörös hajó lány a 3. irodából) ill nincs megosztásod amivel lebukhatnál akkor gyakorlatilag nem sok esélye van hogy kinyomozzák hogy az az eszköz a te kezedben zsebedben stb van
7/14 Gugu Gabor válasza:
MAC cím oprendszertől független a hálózati kommunikáció része
8/14 A kérdező kommentje:
Értem, de ha meglátnak, akkor meg tudják szakítani a kapcsolatomat a hálózattal nem? Magyarul le tudnak róla dobni és egy nagy "cetlis" tiltást raknak a MAC címemre?
2012. nov. 19. 15:13
9/14 anonim válasza:
Igen, a MAC címed a legprimcsóbb routerrel is ki lehet tiltatni, a MAC szűrés alap.
10/14 A kérdező kommentje:
És a MAC címet el lehet rejteni valahogyan? Például egy programmal?
2012. nov. 19. 15:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!