Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Létezik olyan internet, ami...

Létezik olyan internet, ami nem igényel kiépített hálózatot, de még is gyorsabb 2 Mbitnél?

Figyelt kérdés
A kábeles szolgáltatások, illetve digi, UPC, és hasonlók nálam nem játszanak. Jelenleg rádiós netem van, ami már 10 éve is ciki volt, de ez van... Jelenleg 2.3 Mbit letöltést, 0.3 Mbit feltöltést, és átlagosan 10-15 ms közötti válaszidőt tud a netem. Ennél kellene gyorsabb, mert bár többnyire tudok vele játszani, azért előfordul, hogy élvezhetetlenné válik a játék, mert 150-600 között ugrál a pingem... A 60-al még csak el vagyok (bár ez is elég szar már), de ez fölött már nem lehet normálisan játszani. Hol tartanak a mobilos netek például? Tényleg lehetne műholdas netem? Úgy hallottam, hogy ha a műszaki feltételeket megvalósítom, ami elég drága, utána már megfizethetően lenne brutális netem. Ez igaz?

2012. nov. 4. 13:45
 1/9 anonim ***** válasza:
A Vodafone USB modemes mobilnetje már évekkel ezelőtt tudta a 7 Mbit sebességet, azóta teljesen kiépítették a hálózatot. Jelenleg a szélessáv mellett (HSDPA) van már szuper-szélessáv is (HSPA), Broadband eszközzel ez elérhető. [link]
2012. nov. 4. 13:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez nem is hangzik rosszul. Az az egy gondom van vele, hogy a letöltést korlátozzák... :-S Még a maximálisan előfizethető 10 GB is édes kevés nekem... Nem találom hol írják, hogy mennyibe kerül a 10 GB feletti adatmennyiség.
2012. nov. 4. 14:07
 3/9 Komplikato ***** válasza:

Van mobil net, kolléga írta a Vodát, a Telenor is csipkedte magát, ha jó helyen laksz, akkor brutális sebességet tud. Ám de a technológiából adódóan szvsz nem lesz tuti pinged tőle, letöltéshez meg extra forgalmat kéne fizetned és akkor sem biztos, hogy elég lenne.

Van műholdas internet, de ...

[link]

Olvasd el. Drága a bekötése, forgalom korlátos(!) és 500 feletti pingje van.

2012. nov. 4. 14:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Jah, már azt is látom, hogy lekorlátoznak. Most már csak az a kérdés, hogy ilyenkor mennyi a garantált sebesség? :)
2012. nov. 4. 14:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Csak lassítanak, ha valaki túllépi.
2012. nov. 4. 14:10
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát ez a műholdas net marha drága! :D Ki a fene használ ilyent?
2012. nov. 4. 14:11
 7/9 anonim ***** válasza:
2012. nov. 4. 14:16
 8/9 A kérdező kommentje:
És egyébként ezeknek a mobilneteknek mennyi a válaszideje? Mert a fel-le töltés egy dolog, de azért nagy jelentősége van a válaszidőnek is, mikor játszom.
2012. nov. 4. 14:18
 9/9 Komplikato ***** válasza:
Ja a Telenor Hipernet-nél van ez a 990forintos 100GB éjjelre csomag. De ugye annak csak letöltésre van értelme, mert ki marad fent minden éjszaka, hogy akkor játsszon vagy nézzen YouTube videókat?
2012. nov. 4. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!