Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ebay most hogy is van a VÁM Adó?

Ebay most hogy is van a VÁM Adó?

Figyelt kérdés

Kérdésem az lenne hogy most ha Ebayról vásárolok mennyi a vám adó mondjuk 10-20 ezer ft s termék után?

Van egyáltalán ilyen ? Mert idén nyáron tavasszal nem volt köszönöm előre is a válaszokat! :)

2012. okt. 25. 18:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez elég egyszerű. Ha EU-n belülről rendelsz akkor nincs se vám se áfa. Tehát ebay.co.uk és ebay.de a megoldás.
2012. okt. 25. 19:01
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

És ha Hong Kongból rendelek mondjuk egy 12 ezer 20 ezer ft s terméket annak van VÁM kötelezetsége vagy nincs?

Mert tudom hogy nem volt!

14 ezerért rendeltem tavasszal Hong Kongból és akkor nem volt most ez hogy van ? Köszi a segítséget! :)

2012. okt. 25. 19:09
 3/9 Komplikato ***** válasza:

Egy fenét nem volt, de ázsiai jó emberek ráírnak valami alacsony nem vámköteles árat és zsupsz. Eddig is vámköteles volt, csak ezt most az EU lecsökkentette 20 euróra, eddig talán 100 volt?

Elvileg megjön a motyó és te mehetsz a papírjaival fizetni a vámot.

Persze vannak szívatások, egy ismerős turbót rendelt Japánból a kocsijába, mert a harmadába került mint itthon szállítással együtt, erre a hazai ár után akarták vámolni ...

2012. okt. 25. 19:27
 4/9 anonim ***** válasza:
így van, ami eu-n kívül esik, az vám és/vagy adóköteles(adózni kell), abban az esetben, ha fennakad, mert szúrópróba szerűen kerülnek ki, például én usa-ból rendeltem 1 év eltéréssel 2 egyedi dc cipőt, az elsővel nem volt gond, a másik viszont fennakadt, és mivel értékhatár alatt volt, így csak adót kellett fizetnem, így spóroltam az itthoni árhoz képest 5ezer Ft helyett 500 Ft-ot.
2012. okt. 25. 19:45
 5/9 anonim ***** válasza:
ja és azt érdemes tudni, hogy ők becsülik az értékét, tehát te hiába mutatod az utaláson, hogy ennyiért vetted, attól becsülhetik drágábbnak is.
2012. okt. 25. 19:47
 6/9 A kérdező kommentje:

köszi! :)

Én már rendeltem több alkalommal Hong Kongból 12-15-20 ezer ft környékén müszaki dolgokat és nem kelett vámot fizessek be sem jelentettem mert a kívai ráírta hogy Cash.. vagy is ajándék! :)

Azért kérdezem mert elméletileg most szeptemberől valami változás van ez ügyben?

Tehát nem minden csomagot ellenőríznek csak szoróproba szerüen vagy most ez hogy is van amugy köszi a válaszokat ment a zöld kéz mindenkinek! :)

2012. okt. 25. 19:49
 7/9 xy333 ***** válasza:
Hát azt tuti nem írta rá h "cash" mert akk 100 hogy kibontják. :D Az ugyanis készpénzt jelent. Gift-ként szokták feladni, alacsony értékkel és akk ÁLTALÁBAN nincs gond. Garancia erre nincs.
2012. okt. 26. 06:51
 8/9 xy333 ***** válasza:
Ja közbe rájöttem hogy lehet máshogy értetted. :) A többi ahogy írtam.
2012. okt. 26. 06:52
 9/9 A kérdező kommentje:
oké köszönöm ment a pont! :)
2012. okt. 29. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!