Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » UPC modem miért veszti el a...

Haaat kérdése:

UPC modem miért veszti el a sebességet?

Figyelt kérdés

Szia népek! :)

A UPC modemem tök furán működik.

Naponta ujrakell indítani, hogy a normális sebességen üzemeljen, legutóbb ez sem volt elég, naponta kellett neki uj MAC addresst beírni. Miért?

Meg fura a dolog, mert vezetéken ...a routerről 95 megabit jön...de wifin meg egyik nap 60 másik nap 5.

Mitől függ?

Új router.

2012. okt. 19. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:

"naponta kellett neki uj MAC addresst beírni."

Tisztázzuk: ez egy kombinált kábelmodem és router amit a szolgáltató adott, vagy ez csak egy router a kábelmodem mögött.

2012. okt. 19. 15:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Egy router a kabelmodem mogott.
2012. okt. 19. 15:19
 3/7 A kérdező kommentje:

A routerben modositottam termeszetesen csak a mac clone-t.

Mindenesetre tok instabil a cucc..vagz a modem, vagz a router frekijet zavarja valami..mert kabelen tokjo..vagz a tap instabil...nemtom mire gondoljak.

2012. okt. 19. 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:

"A UPC modemem tök furán működik."

Nem ezek szerint a routered működik furán, a mi kábel modem mögött van.

"Naponta ujrakell indítani, hogy a normális sebességen üzemeljen, legutóbb ez sem volt elég, naponta kellett neki uj MAC addresst beírni."

Tehát nem a kábelmodemet hanem a routert kell újraindítani és új MAC addresst adni neki.

Biztos vagy abban, hogy a MAC address-t kell változtatni és nem az van, hogy egy statikus IPt adsz a WAN oldali portnak a routerben? Mivel elég hézagos a fogalmazásod erős kétségeim vannak, hogy tudnád mi a MAC és az IP cím között különbség...

Ha a kábelmodem és egy asztali gép jól működik együtt a router nélkül ( mondjuk egy napig) akkor klónozd a számítógép hálókártyájának MAC címét és azt használd a routerben. A router WAN interfészének pedig dinamikus IP beállítást konfigurálj hacsak nem vagy 100% biztos, hogy statikus IP címet kaptál a UPCtől.

Ha így is vacakol a router akkor valószínűleg rossz és meg kell szabadulni tőle.

2012. okt. 19. 15:25
 5/7 A kérdező kommentje:

:)

Az IP a halo protokoll resze.. a mac a hardvert egyedileg azonositja.

Bocs a kusza fogalmazasert, faradt vagyok.

Volt router csere, mivel en is a rossz routerre gyanakodtam.

A router vezeteknelkuli atviteli frekijet valami zavarhatja?

Mert a kabeles resze atomstabil.

2012. okt. 19. 15:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen lehet a WiFin interferencia. Pl a szomszéd szintén ugyanarra a csatornára rakta a WiFijét, rakd át másik csatornára sajátod.
2012. okt. 19. 16:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Siman balfa*sz voltam. A notim csukva hasznaltam. Kinyitottam es lett terero. Vagyis volt terero eddig is csak sebesseg nem.
2012. okt. 23. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!