UPC modem miért veszti el a sebességet?
Szia népek! :)
A UPC modemem tök furán működik.
Naponta ujrakell indítani, hogy a normális sebességen üzemeljen, legutóbb ez sem volt elég, naponta kellett neki uj MAC addresst beírni. Miért?
Meg fura a dolog, mert vezetéken ...a routerről 95 megabit jön...de wifin meg egyik nap 60 másik nap 5.
Mitől függ?
Új router.
"naponta kellett neki uj MAC addresst beírni."
Tisztázzuk: ez egy kombinált kábelmodem és router amit a szolgáltató adott, vagy ez csak egy router a kábelmodem mögött.
A routerben modositottam termeszetesen csak a mac clone-t.
Mindenesetre tok instabil a cucc..vagz a modem, vagz a router frekijet zavarja valami..mert kabelen tokjo..vagz a tap instabil...nemtom mire gondoljak.
"A UPC modemem tök furán működik."
Nem ezek szerint a routered működik furán, a mi kábel modem mögött van.
"Naponta ujrakell indítani, hogy a normális sebességen üzemeljen, legutóbb ez sem volt elég, naponta kellett neki uj MAC addresst beírni."
Tehát nem a kábelmodemet hanem a routert kell újraindítani és új MAC addresst adni neki.
Biztos vagy abban, hogy a MAC address-t kell változtatni és nem az van, hogy egy statikus IPt adsz a WAN oldali portnak a routerben? Mivel elég hézagos a fogalmazásod erős kétségeim vannak, hogy tudnád mi a MAC és az IP cím között különbség...
Ha a kábelmodem és egy asztali gép jól működik együtt a router nélkül ( mondjuk egy napig) akkor klónozd a számítógép hálókártyájának MAC címét és azt használd a routerben. A router WAN interfészének pedig dinamikus IP beállítást konfigurálj hacsak nem vagy 100% biztos, hogy statikus IP címet kaptál a UPCtől.
Ha így is vacakol a router akkor valószínűleg rossz és meg kell szabadulni tőle.
:)
Az IP a halo protokoll resze.. a mac a hardvert egyedileg azonositja.
Bocs a kusza fogalmazasert, faradt vagyok.
Volt router csere, mivel en is a rossz routerre gyanakodtam.
A router vezeteknelkuli atviteli frekijet valami zavarhatja?
Mert a kabeles resze atomstabil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!