1 IP címre hogy lehet 2 Szerver? Profiknak
Hali, 1 IP címet kaptunk és rászeretnénk kötni egy második szervert is de csak az elsőt találja meg az IP cím, ha másodikon szeretnénk uTorrent Webui-t vagy hansonló FTP progi stb már nem találja meg a második szervert :(
Whatismyip.com ugyanazt az IP-t adja... Routert? Switchet vagy mit konfigoljunk hogy menjen a Linuxos szerver és a Windows 2008 szerver is?
Switch nem tudom, hogy működik-e, azt még soha nem próbáltam, nálam profibbtól kéne megkérdezni.
De router simán.
Azon belül meg a port forwarding, azaz port továbbítás funkció lesz nagy segítségedre.
Ha pl web szerver az egyik, ftp a másik gépen, akkor a 80-as portot az egyikre, a 21-est meg a másikra irányítod.
Az az IP cím, ami kívülről látszik, és amit a whatismyip.org is visszaad, az tulajdonképpen a routered IP címe. Kívülről nézve mind2 gép ugyanazon az IP-n lesz elérhető.
A routeren belül levő gépeknek maga a router ad IP címet, olyanokat, hogy 192.168.0.100 például. Ez a belső cím már különböző lesz, minden a routerre kötött gépen, de ez nem látszik kívülről.
Az előttem szóló jól mondja, port forwarding-gal lehet beállítani, hogy az egyes porton bejövő csomagok melyik gép felé menjenek tovább. Ehhez célszerű, ha a LAN gépeinek fix IP-címet állítasz be, és csak az alkalmanként csatlakozókat (pl. okostelefon) szolgálja ki a DHCP.
Olvass ennek a témának sokkal alaposabban utána, mielőtt nekiállsz a routert konfigurálni.
Tudnátok 1 screensotot mutatni hogy hogy irányítom 1-ik gépre az FTP-t (port: 21) és a másikra az uTorrentet?(12345).
És ha már 1-re irányul az FTP a másikra már nem mehet vagy csak más portot kell adni?
Ez a pontos típusa:
54M Wireless Router
Model No. TL-WR340G/TL-WR340GD
Nyilván csak egyre mehet :)
Ha ketté akarod osztani a webes forgalmat, akkor applikációs szinten kell, valami proxyval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!