Érdemes Wifi routert vennem? Vagy próbáljam meg feltörni a jelszót?
Az elmúlt hónapokban a társasházunk egyik lakójának(nem tudom ki az) a Wifijén neteztem a mobilomról.Semmi illegálisat nem csináltam,Youtube-on,Facebook-on és a Tumblr-on lógtam.Azonban tegnap egy kis ablak ugrott fel a telefonomon és jelszót kért és még az volt kiírva,hogy WPA/WPA2 PSK-val biztosítva.
Ezt fel lehet valahogy törni?Vagy vennem kell routert?Az a helyzet,hogy egy 2007-es gépünk van Win7-essel,nem tudom,hogy kezelni tudná-e?És azt sem tudom,hogy hogyan kell használni.Valaki tudna segíteni?
Ha nem kértél tőle engedélyt, akkor máris illegálisan használtad a netet.
Vegyél egy routert! 4-5 rugóért már megfelelően stabil, megbízható dobozt lehet venni. A gép teljesen mindegy, hogy milyen a router attól függetlenül működik és teszi a dolgát.
Kedves öcsém, szeretnélek felhomályosítani arról, hogy a LOPÁS BŰN!
Sajnos venned kell egy routert...
"Semmi illegálisat nem csináltam, ..."
Egy frászt nem, eleve az engedélye és tudta nélküli rácsatlakozás az. Routert meg akkor érdemes csak venned, ha otthon van internet. Egy akciós TP-Link kijön 4600 körül. És elvileg működnie kell oprendszer függetlenül. beállítás kérdést meg akkor ereszd el, ha megvetted már.
"Jah és a jelszó feltörésével lehet próbálkozni... elég sokáig eltart."
Erőteljesen vitatnám. Még az a szerencse, hogy erre képes Wlan kártyák nem elterjedtek ...
Először is köszönöm a válaszokat!
Van itthon modemes netünk,de sajnos tesómmal sok vita van arról,hogy éppen ki üljön a gép elé,ilyenkor szoktam a mobilomról netezni inkább.
Láttam most egy újságban egy router-t:
TP-Link Tp841
300 Mbsp,802.11 n/g/b,4xLan firewall 8000 forintért WPA2/PSK-val.
Ezt érdemes lenne megvenni?Sajnos nem igazán konyítok ezekhez a dolgokhoz.
Igen érdemes, jó ez.
@Komplikato: Ne vitasd, igaz volt és nem, nincsenek ilyen "spéci" wlan kártyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!