Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Böngészőben írt és elveszett...

Böngészőben írt és elveszett szöveget hogyan tudnék visszahozni?

Figyelt kérdés

Épp írtam egy weboldalon egy levelet valakinek, amit fárasztó volt begépelni (matek). Aztán el akartam küldeni, de akkor kiderült, hogy lejárt az időkorlát, és kiléptetett az oldal, így mielőtt elküldte volna a levelem, ahelyett behozta a kezdőoldalt.

Kérem segítsen valaki, mert ez elég rosszul érintett, hogy nem Ctrl+C-ztem, és most odalett 1,5 óra munkám.

2012. okt. 4. 22:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
55%

Lehet, hogy van rá megoldás. Nálam legalábbis a gyakorikérdéses bezárt szövegablak tartalmát megtalálta.

Kell hozzá a winhex nevű progi(<2MB)a lejárós ingyenes, de található belőle portable is ;-)

[link]

1.) tools menüben open ram (kilistáztatod a ramot) - physical memory-ra kétkatt, utána ok-ok.

2.) search menüben a find textre katt, és beírsz egy jellemző szót vagy szópárt, hogy rá tudj vele keresni

3.) átnézi, odaáll, te kijelölöd jobboldalt a szöveget, jobbegér edit, copy block - normally a helyi menüben, és jegyzettömbbe simán másolható a szöveg

Ha sokat mókeroltál (böngésztél, telepítettél stb.), akkor már lehet, hogy sérült, de nagy része még meglehet. Próbáld ki, hátha...

2012. okt. 5. 00:02
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem akarom a kedves kérdező idegeit borzolni, de valami bizergálja a csőrömet.

Az egyetemi rendszer feltételezi, hogy az azt használók rendelkeznek némi gyakorlattal és tudással az ilyen problémák kiküszöböléséhez, míg az Iwiw-et boldog-boldogtalan használja, a 60 éves nagymama is, akinek az informatikai tudása igen csak minimális.

2012. okt. 5. 00:05
 13/20 algopirin ***** válasza:

# 12

A dolog bennem is felmerült, de biztos leharapta volna a fejem vagy rám küldött volna valami matematikai függvényátkot, matekból meg megmondom őszintés nem vagyok túl jó. :)

2012. okt. 5. 00:09
 14/20 anonim ***** válasza:

[link]

Ezzel megoldható, életet ment :-)

2012. okt. 5. 00:54
 15/20 A kérdező kommentje:

algopirin

Nem a válasszal volt problémám, hanem a hozzáállásoddal, és ahogy kezeltél engem. Kicsit lekezelőnek éreztelek, és nem esett jól. Sajnálom, de ilyen elfajzott művészlélek-fajta vagyok. :( De emellett annak a híve vagyok, hogy több mindenre van megoldás, mint hinnék az emberek, viszont nem volt meg a megfelelő eszközöm (tudás), hogy megoldjam a cuccot. Ezért jöttem ide, hátha kooperatív módon megoldásra lelek.

És bocsánat, ha megsértettelek, csak érzékenyen érintett, ahogy (nem amiket) írtál.

Az egyetemi tanulmányi rendszert nem csak reálosok használják, mivel a bölcsészkarosoknak is ezt kell. Szerintem róluk nem feltételezik, hogy "kéne" értsenek hozzá. :)

Az már más kérdés, hogy én fizika szakra járok, de még nem valami széleskörű az ismeretem számítástechnikában. Programozni tanultam már C-ben egy másik iskolában fél évig, meg most tanuljuk a Linux shell használatát, de ennél többet egyelőre nem tudok.

Ezért kérdeztem, hogy hátha: 1) valaki tud megoldással szolgálni, amit diplomatikusan leír, mint egy jó tanár.

2) valaki tud részletekbe menő, és felhasználói ismereteknél többet nem feltételező magyarázatot adni. Mindezt diplomatikus és segítőkész megfogalmazással teszi, mint egy jó tanár.

Szóval arra gondoltam, hogy valaki, aki tudja, esetleg elmagyarázhatná, hogy mitől függ az, hogy elmenti-e a böngésző az irományomat, vagy nem. És arra is kíváncsi voltam, hogy hogyan tudom megnézni, hogy ezen feltételek közül melyiknek felel meg az "egyetemi tanulmányi rendszer".

Aki úgy érzi, bátran tanítson meg. :) Nem baj, ha csak hónapok múlva bukkan rám ez az illető. Ígérem, nem harapom le a fejét. :)

2012. okt. 6. 17:57
 16/20 algopirin ***** válasza:

Igazából a hozzá állásoddal van baj, végülis azzal se mert "csak" egy user vagy egy fórumban igazából semmit nem jelent, persze én se vagyok több csak egy user azt kész, lehet megsértődni egy-egy válaszon de minek.

Van egy adott dolog az x szabályok alapján működik hogy miért annak is megvan biztos az oka, ha vétesz a szabályok ellen pl. lejár az időkorlátod elveszik az irományod, szerintem elég logikus ki a hibás.

A hibád meg bocsi de elég nevetséges főleg ha mint írtad azért nem lehetsz "buta" ember, kiskölyök ha ilyet benéz még ok. mert se rálátása nincs se tapasztalata de egy felnőtt ember majdnem diplomástól azért elvárnám, remélem nem épület vagy hídszerkezet statikával fogsz majd foglalkozni ha végzel :)

Ha meg szerinted a gép vagy az oldal a hibás akkor elég egyoldalú a nézőpontod és "megtanultad nem bízhatsz meg a gépekben" nekem a hiba áthárításának tűnik.

Nincs ezen semmi különös elnézted hibáztál "károd" lett belőle megesik legjobb családban is, a gond inkább akkor van ha nem ismered el és nem tanulsz belőle.

Legközelebb egy szövegszerkesztőben fogod leírni és néha elmented a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer, nyilván nem fogják ezért csak miattad megváltozatni a szabályokat.

Azon meg meglepődnél átlagos gépről miket vissza lehet szerezni még sok idő után is, az se lehetetlen az irományod még mindig ott lenne valahol, na jó ennek kb. nulla a lehetősége.

De ha ilyen helyre jössz ilyen kérdéssel akkor "neked sehogy", mert feltételezhető hogy nincs meg hozzá az alapod, ami nem baj mert valoszinüleg másban vagy jobb, de így a legegyszerűbb válasz "sehogy".

Két napja itt rugózol olyan dolgon aminek igazából nem sok értelme van, előrébb nem jutottál vele és az irományod se lett meg szerintem.

Aki meg gépet használ az szerintem meg igen is értsen hozzá egy kicsit, autót se vezethetsz jogsi nélkül, amit te szerettél volna az kb. jogsi nélkül vezeted az autódat nulla műszaki tudással és a injektor befecskendezést akarnád állítani egy csavarhúzóval típusú ami meg meghaladja amit tudnod kell.

"kockák" meg nem éppen tanár beállítottságúak vagy max azok az informatika tanárok akik a szomszédpistike féléket kinevelik, aztán meg szívnak velük ha kikerülnek dolgozni.

Én megmondom őszintén több mint 20éve csinálom és láttam már ezt azt de mindig van valami amit lehet tanulni, van amiben jó vagyok és van amihez meg lövésem sincs de ez egy ilyen "szakma" sose lesz vége.

"Tanítást" meg inkább kihagynám nem vagyok se nem türelmes se nem megértő, de biztosan akad olyan aki pont az ellenkezője.

2012. okt. 6. 18:57
 17/20 A kérdező kommentje:

Oké, értem én mit mondasz. Úgy látom, te azt hiszed, nem ismertem be a hibám, pedig szerintem leírtam, hogy nem értek hozzá, és megpróbáltam itt választ találni. Erre te megpróbálsz még jobban lehordani?

Szerintem egy diplomás ember is tévedhet, mivel ember.

Viszont mindig tanulhatok, és nem kedvelem a magad fajtákat, akik megpróbálják lehúzni mások önbizalmát, mert akkor azt hiszik, az övék rendben van. Pedig nagyot tévednek, mert pont az önbizalomhiányuk a mozgatórugó ebben.

És igaz, ezen más nem akadt volna fenn két napig, de én igen, mivel irtózom az olyan emberektől, akik ki tudja honnan tanulták, hogy előszeretettel mondani jó másoknak, hogy "Úgyse vagy képes rá" vagy bármi olyat, ami azt sugallja, hogy "Hülye vagy".

Ha te csak egy tű vagy a szénakazalban, és csak egy user, akkor sem tűröm el, hogy megengedd magadnak ezt a viselkedésmintát. Csak egy user vagy, de elszórhatod másokban a rossz magvakat, amik benned már egy egész fává nőttek. Ha te nem szereted, ha rombolják az énképed, akkor miért teszel úgy másokkal? Még idegességből sem szabadna ilyen területekre tévedni, mert egyszer nagy sebet ejthetsz valakiben. Én igenis a legjobb leszek a szakmámban, és igenis többet fogok tévedni, mint az átlag...de ezáltal többet is fogok tanulni.

Nem tudom hogy magyarázzam, hogy arra sarkalljalak, hogy a hasznos információt meglásd az irományomban.

Az történt, hogy szépen, de burkoltan kifejtetted már az első hozzászólásoddal, hogy milyen balfék voltam, amiért hibáztam, és majd legközelebb megtanulom. Meg van az már tanulva, de én is hibázhatok. Ha gyerekként elestél, akkor a szüleid így reagáltak? --> "Jaj, most nézd meg mit csináltál! Hogy lehetsz ilyen ügyetlen? Most vehetek neked új nadrágot, csupa vér és ki is lyukadt! Remélem nem leszel soha táncos, mert ott is csak elesnél!" És közben lehet, hogy egy kiemelkedő tánctehetséggé váltál volna, ha az anyukád nem hitette volna el veled, hogy ügyetlen vagy, és csak a baja származik az ügyetlenségedből. És ez a kisfiú is azt hiszi, hogy így kell beszélni másokkal, ha el akarja érni a célját. Mindaddig, amíg rá nem szól valaki. Hát én most rád szóltam, és akármit írsz, a számítógépes "analfabetizmusom" nem segít a te problémádon, csak az, ha megpróbálsz elgondolkodni azon, amiket írtam. Mert figyeld úgy, hogy sehol sem írtam olyat, hogy te képtelen vagy megváltozni, és egy bunkó p.araszt vagy. Hanem arra próbállak rávenni, hogy megmutatom, miért nem jó, amit csinálsz, úgy, hogy emlékeztetlek, hogy milyen volt, amikor veled bántak így, és amikor megfogadtad, hogy te sohasem leszel olyan, mint ők.

Ez alapján csak arra lehet gondolni, hogy neked biztosan sokat mondták életedben, hogy nem vagy képes dolgokra, és időlegesen el is hitted. Nem gondolod, hogy tévedtek? Hát igen, nekem is sokat mondta apám, hogy "Lusta vagy, semmit sem fejezel be!". És még most is nehéz elhinni az ellenkezőjét. Neked hogy esik, amikor más így beszél veled? Nekem nem jól, és válaszodból ítélve neked sem tetszik, ha kioktatnak. Csakhogy veled muszáj ezt tenni, mert kapásból rosszindulatot sugárzó mondattal indítottál. Talán mert utálnád magad, ha a helyemben lettél volna, és ezt kifejezted. De én nem vagyok te. Nem voltam kíváncsi a jogtalanul ellenséges érzelmeidre, úgyhogy "legközelebb" azokat hagyd ki a válaszodból. És bocs, hogy egy 21 éves fruska írja neked ezeket, de egy átlagos érzékenységű embertől is kaphatsz ilyen felindulást a beszédstílusodra, mint most tőlem. Mert ezt adtad, még ha neked ez természetes is, másnak nem biztos, hogy jót teszel vele.

Ne "reméld", hogy féljek hidakat tervezni, mert "biztos" azt is elrontanám. Ne akard, hogy számítógépes analfabétának érezzem magam egy tévedés miatt. Mert nem fogok így tenni, akármennyire is szeretnéd.

Reméld ezeknek a pozitív pólusát, hogy figyelmesebb leszek ezentúl, és kívánj minden jót. Mert hidd el, ha te is ezentúl pozitívabbra cseréled a gondolataid=> a fogalmazásod, hirtelen eltűnnek körülötted a veszekedők. :)

Azt írtam a kérdésben: "elég rosszul érintett, hogy nem Ctrl+C-ztem", mert együttérző és kedves, hasznos válaszokat vártam. És te ilyen választ adtál? Akkor te ne háborodj fel, hogy benned is akad hiba, és te ne háborodj fel, hogy továbbra is csak a kifogásokkal jössz, hogy ÉN miért vagyok hü.lye, elkerülvén a stílusoddal kapcsolatos hibáidat. Ne mutogass a számítógépes hibáimra, amikor az emberekkel való normális bánásmód számítógép nélkül és mellette is illendő. Én magamnak okoztam kárt, hogy elkattintottam a levelem...erre te még belém döftél valamiért. De miért?

Hát ne félj a kudarctól, és ne szidj le másokat, ha "kudarcot" vallanak:

[link]

Szép napot!

És értsd meg kérlek, te egy sokra való, értelmes ember vagy, hát bízz magadban. De másokra is így tekints.

Ui.: Tény, hogy még nem jutottam előrébb, de lehet, hogy ez a "kudarcom" fog segíteni abban, hogy olyan számítógépes ismeretet sajátítsak el, ami eddig nem érdekelt volna. :) Ez tök jó, nem?? :D:D:D És a kitartás a tanulás mellett fontos. :D

2012. okt. 7. 18:51
 18/20 algopirin ***** válasza:

Sajnálom nekem ez túl "nyálas".

Szerintem neked nem való számítógép se meg egyéb komoly szerkezet, túl "érzelgős" vagy de leány létedre eleve mínusszal indulnál ebben a kategóriában, eleve feltételez némi műszaki beállítottságot és készséget, ami lehet ugyan tanulással megszerezni de "születni kell rá" ugy a legjobb.

Az meg hogy milyen vagyok rám tartozik, nem valoszinü "21 éves fruska fogja megmondani" milyennek kéne lennem, nem vagyok kedves ember és nem is türelmes de olyan a melóm hogy ilyennek is kell lenni és működik ha hiszed ha nem, majd ha elkezdesz dolgozni rájössz az élet kegyetlen, aztán sok sikert hozzá.

2012. okt. 7. 19:15
 19/20 A kérdező kommentje:

...De most miért írsz úgy, mintha nem akarnád elfogadni a nézeteket, amiket mellesleg FÉRFIAKTÓL tanultam? :) Férfiak tanítják az embereknek, hogy meg kell tanulnunk irányítani a gondolatainkat, mert a gondolataink határozzák meg az értelmeinket és a cselekedeteinket is. És ettől függ a sikerességünk. :) Ezek az emberek leanalizálták (férfi módjára) a világon a "legnyálasabb" dolgok működését: az emberi érzelmekét, az egymásra és az emberre való kölcsönhatásukat is. Férfiasan bevallották, hogy rájöttek, azok az emberek beszélnek csúnyán másokkal, akik abban a pillanatban magukra haragszanak, mert a másokról eszükbe jut az "utált énjük".

És megint. Attól, hogy te abban hiszel, hogy nekem nem való semmi racionális dolog, engem még nem az fog irányítani, mert több érv szól ez ellen.

2012. okt. 8. 15:23
 20/20 A kérdező kommentje:
Ez jó tanulság volt: ha marslakó vagy, ne állj szóba földlakókkal. Ha ők állnak veled szóba, akkor se próbálj kommunikálni, mert rossz az oda-vissza jelátvitel. :) Talán sértő az ignorálás, de nem annyira, mint egy későbbi reménytelen vita.
2012. okt. 9. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!