Bűncselekménynek számít a WIFI lopás?
Mobil netem van, de kegyetlen lassú, jelenleg jobbat nem tudok szerezni, pedig egyetemhez jól jönne itthonra. (suliba nem tudok mindíg bemenni net miatt)
Unalmamba elkezdtem nézegetni a lehetséges wifi-ket és találtam egy oylat, ami nincs lekódolva, viszont kiírta, hogy "A hálózaton keresztül küldött adatokat mások is láthatják."
Kipróbáltam, gyors a net, (most mobilneten vagyok) de félek, hogy rendőrségi ügye lehet abból, ha nekiállok lopni a szomszéd WIFI-jét.
(azért gondolom, hogy a szomszédban van, mert elég gyors a net, de nem értem miért nincs lekódolva)
Bűncselekménynek számít? Lenyomozható?
Szabadna ilyet?
Ti mit tennétek?
(azért kérdezem meg, mert elővigyázatos vagyok, és szeretném mások véleményét is meghallgatni)
Én előfizetnék egy kábeles netre.
Ha nem engedélyezik a használatát, akkor elvileg bűncselekmény, de kb lesz*rják. Ami inkább problémásabb, hogy nem tudhatod, hogy mi van a túl oldalon. Mi van ha egy gép van, ami regisztrál mindent: beszélgetések, jelszavak, miket nézel, ilyesmi?
Lakótelepen a szomszédba?:D
Amúgy h h le se sz*rják? Vagy hogy van ez?
Azért mobil net van mert olcsó és ugye tandíj is van stb.....
Milyen bűncselekmény? Mi lehet a következménye?
Mert pl a régi suliba is, vis gimibe telefonról facebookoztak, ergó a sulitól "lopták" a netet....
Tényleg le sem szarják, és jobb dolga is van a hatóságnak, mint hogy valaki használta valaki wifijét. Jelszavazni kellett volna, ennyi. Még csak fel sem törted.
Lakótelepen?
Én bérházban élek, de pont, hogy loggolok minden értékelhető adatot, amit mások küldenek-fogadnak az én hálózatomon. :)
Loggolsz az mit jelent?
Egyébként csak a rendőrségtől félek, meg attól, hogy meg tudja nézni, hogy pl milyen oldalakat nyitok meg vagy ilyesmi.
Vagy ez nem lehetséges?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!