Miért szakad meg a kábeles netem?
Sziasztok már 1 hete sznevedek avval problémával, hogy a netem 5 percig van aztán kikapcsol aztán megint van egy 5-10 percig. A volt kint a szolgáltató szerelője megnézte kicserélte a zajszűrőt vagymit aztán lemérte, hogy meg van-e sávszélesség azt mondta minden rendben de még mindig szar.
Mi lehet a gond?
Melyik szolgáltató ez, megírod?
Hátha tudok segíteni.
Ha jól tudom ez egy városi tv amit az önkormányzat működtet...
Következőket tudod megnézni:
- Csatlakozók nem lazák-e
- Krimpelt vagy menetes F csatik vannak a kábelhálózatodon
- Az UTP kábelfej nem jár-e le ami a modemből a számítógép felé megy
- Ha van elosztó, írd meg milyen splitterek vannak a szobában
- Van e csillagponti szekrény valahol a folyosón, vagy honnan jön a kábelszolgáltatás (utcáról földből vagy oszlopról)
...ez mind lehet a gond és ez csak a felszín:-)))
Fuu ez sok volt egy picit :D
De az internet a kábeltévével együtt jön be kábelen az oszlopról ez a padláson van megoldva és egy koax kábelen jön a modembe.
A modem egy Thomson TCM 425
Ebből a kábel egy SMC routerbe megy onnan vissza az egyik illetve a másik gépbe.
Amit megfigyeltem, hogyha szeretnék képet feltölteni face-re akkor egyből meghal a net meg youtubnál stb...
Az Lehetséges, hogy a modem nem bírja a 10Megás netet?
A modem amúgy elég jó melegszik, meg ma amikor bekapcsoltam fura sípoló hangot adott :S
Az, hogy melegszik a modemed az teljesen normális...az hogy sípolgat az már nem annyira.
Hívd ki szerintem a szolgáltató karbantartóját, de előbb nézd meg milyen a kábelezés padláson, szobában (3x árnyékolt kábelnek kell lenni)
Nézd meg még - mozgasd meg a kezeddel - a csatlakozók állapotát és azt, hogy krimpelt vagy menetes F-ek vannak-e felszerelve nálad.
Jupinet :D
Ezek az autisták semmire sem képesek. Nincsenek náluk igazi szakemberek, csak bohócok. Egymás után hozzák a szarabbnál-szarabb használt modemeket.
A modemen látszik ha hálózati hiba van!!!!
Érdemes figyelni a ledeket a modemen, ha a modem rendben akkor megint hazudtak neked és csak valamit elcsesztek a központban.
A durva hálózati hibák látszanak a modemen és néha a tv képen is. Érdemes figyelni a tv-t amikor nincs net.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!