Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért szakad meg a kábeles netem?

Miért szakad meg a kábeles netem?

Figyelt kérdés

Sziasztok már 1 hete sznevedek avval problémával, hogy a netem 5 percig van aztán kikapcsol aztán megint van egy 5-10 percig. A volt kint a szolgáltató szerelője megnézte kicserélte a zajszűrőt vagymit aztán lemérte, hogy meg van-e sávszélesség azt mondta minden rendben de még mindig szar.

Mi lehet a gond?

2012. szept. 15. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Hogy nem jelezted nekik a hibát, miután megint előjött.
2012. szept. 15. 16:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Pénteken volt kint a szerelő pénteken mikor hazaértem már megint szar volt akkor hívtam őket de neme lehet elérni. Hétvégén meg nem dolgoznak.
2012. szept. 15. 16:54
 3/9 Karesz6969 ***** válasza:

Melyik szolgáltató ez, megírod?

Hátha tudok segíteni.

2012. szept. 15. 17:20
 4/9 A kérdező kommentje:
JupiNet Kft.
2012. szept. 15. 19:26
 5/9 Karesz6969 ***** válasza:

Ha jól tudom ez egy városi tv amit az önkormányzat működtet...

Következőket tudod megnézni:

- Csatlakozók nem lazák-e

- Krimpelt vagy menetes F csatik vannak a kábelhálózatodon

- Az UTP kábelfej nem jár-e le ami a modemből a számítógép felé megy

- Ha van elosztó, írd meg milyen splitterek vannak a szobában

- Van e csillagponti szekrény valahol a folyosón, vagy honnan jön a kábelszolgáltatás (utcáról földből vagy oszlopról)

...ez mind lehet a gond és ez csak a felszín:-)))

2012. szept. 15. 20:12
 6/9 A kérdező kommentje:

Fuu ez sok volt egy picit :D

De az internet a kábeltévével együtt jön be kábelen az oszlopról ez a padláson van megoldva és egy koax kábelen jön a modembe.

A modem egy Thomson TCM 425

Ebből a kábel egy SMC routerbe megy onnan vissza az egyik illetve a másik gépbe.

Amit megfigyeltem, hogyha szeretnék képet feltölteni face-re akkor egyből meghal a net meg youtubnál stb...

Az Lehetséges, hogy a modem nem bírja a 10Megás netet?

A modem amúgy elég jó melegszik, meg ma amikor bekapcsoltam fura sípoló hangot adott :S

2012. szept. 16. 21:21
 7/9 Karesz6969 ***** válasza:

Az, hogy melegszik a modemed az teljesen normális...az hogy sípolgat az már nem annyira.

Hívd ki szerintem a szolgáltató karbantartóját, de előbb nézd meg milyen a kábelezés padláson, szobában (3x árnyékolt kábelnek kell lenni)

Nézd meg még - mozgasd meg a kezeddel - a csatlakozók állapotát és azt, hogy krimpelt vagy menetes F-ek vannak-e felszerelve nálad.

2012. szept. 17. 16:39
 8/9 anonim válasza:

Jupinet :D

Ezek az autisták semmire sem képesek. Nincsenek náluk igazi szakemberek, csak bohócok. Egymás után hozzák a szarabbnál-szarabb használt modemeket.

A modemen látszik ha hálózati hiba van!!!!

Érdemes figyelni a ledeket a modemen, ha a modem rendben akkor megint hazudtak neked és csak valamit elcsesztek a központban.

A durva hálózati hibák látszanak a modemen és néha a tv képen is. Érdemes figyelni a tv-t amikor nincs net.

2013. febr. 28. 20:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Kukázd a routernek csúfolt valamit, aminek SMC a márkája. Vegyél egy igazi routert!
2013. febr. 28. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!