Wifi jel erősítése - milyen antennával?
Adott egy TP-Link TL-WR841N wifi router. Szeretném erősíteni a jelét kb 1km-re. Itt a wifi: [link]
és kinéztem hozzá egy antennát: [link]
Na most az lenne a kérdésem, hogy ez az antenna kb milyen távolságra továbbítaná-e a jelet, mert elvileg 15dBi nyereséget ad. Tehát eredetileg a wifim antennája 2x3 dBi erős, akkor elvileg sokat dobna rajta, nem? És ha két 15 dBi erősségű antennát kötnék rá akkor 30dBi-t kapnék? Nem tudom, hogy ez már túl sok lenne? Lehet, hogy az egész községet ellátnám? Nem tudom... egy kis info kéne, hogy hány dBi szükséges x méterhez. Most a padlásszobában van a wifi, és így lent már nem igazán működik, kint meg egyáltalán nem. Lehet kicsit soknak tűnik az 1km, de kérlek ne ugassatok le érte, hogy mi a .... nak kell akkora táv :D Azért, mert másik házba is sugároztatni akarom. Minden értelmes válaszra kíváncsi vagyok!
ez egy kültéri körsugárzó antenna,tehát kültéren kell elhelyezni.
jó körülmények között akár több kilométer is lehet.
amire te akarod használni oda inkább egy irányított antenna kell.
TP-LINK TL-ANT2424B
"És ha két 15 dBi erősségű antennát kötnék rá akkor 30dBi-t kapnék?"
Nem!
Én wa801nd ilyen célra nem használnék mert akkor mind két antennát ki kéne használni.
inkább vennék a helyedbe egy access pointot ami erre a célra való!
Ha 1 KM re szeretnéd továbbítani a jelet akkor az itthon kapható routereket felejdsd el.Az amped wirnless oldalán nézz körbe illetve az Alfa network oldalán.A wifi egy Half-duplex üzemmódú rendszer tehát minden wifi eszköznek is adnia kell nemcsak venni.Az eszközök érzékenysége a megfelelő antenna és kimeneti teljesítmény a legfontosabbak.Ahhoz hogy neked ez működjön
szabad rálátásod kell hogy legyen a két helyszín között terepakadályok nélkül ha ez nincs meg bele se fogjál!Vevőbe is adóban is nagyon fontos a rádió érzékenysége legalább 90dbi érzékenység feletti kell.Ilyen távon már nagyobb kimeneti teljesítmény kell minimum 600milivatt de inkább e felett és A vagy N szabványú eszközök B,G szabványúakkal alapból halott a dolog, és mint adóba mint vevőbe nagyobb kimeneti teljesítményű kell hogy legyen.Mindkét oldalon egy magaslati pontra helyezett 24dbi-s antenna kell és minden antennának irányítottnak kell lenni.Euban 100mW engedélyezett tehát hivatalosan ami működik is nem lehet összerakni.A fontosabb dolgok wifinél amire oda kell figyelni:
-Akár adó akár vevő eszközt veszel a rádió érzékenysége 90dbi-felett az igazi
-Az eszközön cserélhető legyen az antenna
-a kimeneti teljesítmény mW miliwatt ez minél nagyobb legyen de 2w nál 2000mW nagyobb nem érdemes hogy legyen.
-Ezeket az eszközöket közvetlen az antennára kell kötni
0,5méternél hosszabban nem szabad az antennát az eszközzel összekötni mert túl nagy lesz a dbi-ben veszteség és nem fog normálisan működni.Tehát itt nem úgy megy mint a TV-nél hogy antennakábellel hosszabbítod itt az eszközt közvetlen az antennára kell kötni.
-A vevő felől minden esetben irányított antenna kell és
ilyen hosszútávú wifinél már 100m re is minimum 15dbi-s antenna
Amit szeretnél az több tízezer forintos beruházás. Arról nem is beszélve hogy az időjárásra a wifi nagyon érzékeny párás idő nagyon elnyeli a mikrohullámokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!