Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wifi jel erősítése - milyen...

Wifi jel erősítése - milyen antennával?

Figyelt kérdés

Adott egy TP-Link TL-WR841N wifi router. Szeretném erősíteni a jelét kb 1km-re. Itt a wifi: [link]

és kinéztem hozzá egy antennát: [link]

Na most az lenne a kérdésem, hogy ez az antenna kb milyen távolságra továbbítaná-e a jelet, mert elvileg 15dBi nyereséget ad. Tehát eredetileg a wifim antennája 2x3 dBi erős, akkor elvileg sokat dobna rajta, nem? És ha két 15 dBi erősségű antennát kötnék rá akkor 30dBi-t kapnék? Nem tudom, hogy ez már túl sok lenne? Lehet, hogy az egész községet ellátnám? Nem tudom... egy kis info kéne, hogy hány dBi szükséges x méterhez. Most a padlásszobában van a wifi, és így lent már nem igazán működik, kint meg egyáltalán nem. Lehet kicsit soknak tűnik az 1km, de kérlek ne ugassatok le érte, hogy mi a .... nak kell akkora táv :D Azért, mert másik házba is sugároztatni akarom. Minden értelmes válaszra kíváncsi vagyok!

2012. szept. 2. 18:21
 1/2 anonim ***** válasza:

ez egy kültéri körsugárzó antenna,tehát kültéren kell elhelyezni.

jó körülmények között akár több kilométer is lehet.

amire te akarod használni oda inkább egy irányított antenna kell.

TP-LINK TL-ANT2424B

"És ha két 15 dBi erősségű antennát kötnék rá akkor 30dBi-t kapnék?"

Nem!

Én wa801nd ilyen célra nem használnék mert akkor mind két antennát ki kéne használni.

inkább vennék a helyedbe egy access pointot ami erre a célra való!

2012. szept. 3. 14:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha 1 KM re szeretnéd továbbítani a jelet akkor az itthon kapható routereket felejdsd el.Az amped wirnless oldalán nézz körbe illetve az Alfa network oldalán.A wifi egy Half-duplex üzemmódú rendszer tehát minden wifi eszköznek is adnia kell nemcsak venni.Az eszközök érzékenysége a megfelelő antenna és kimeneti teljesítmény a legfontosabbak.Ahhoz hogy neked ez működjön

szabad rálátásod kell hogy legyen a két helyszín között terepakadályok nélkül ha ez nincs meg bele se fogjál!Vevőbe is adóban is nagyon fontos a rádió érzékenysége legalább 90dbi érzékenység feletti kell.Ilyen távon már nagyobb kimeneti teljesítmény kell minimum 600milivatt de inkább e felett és A vagy N szabványú eszközök B,G szabványúakkal alapból halott a dolog, és mint adóba mint vevőbe nagyobb kimeneti teljesítményű kell hogy legyen.Mindkét oldalon egy magaslati pontra helyezett 24dbi-s antenna kell és minden antennának irányítottnak kell lenni.Euban 100mW engedélyezett tehát hivatalosan ami működik is nem lehet összerakni.A fontosabb dolgok wifinél amire oda kell figyelni:

-Akár adó akár vevő eszközt veszel a rádió érzékenysége 90dbi-felett az igazi

-Az eszközön cserélhető legyen az antenna

-a kimeneti teljesítmény mW miliwatt ez minél nagyobb legyen de 2w nál 2000mW nagyobb nem érdemes hogy legyen.

-Ezeket az eszközöket közvetlen az antennára kell kötni

0,5méternél hosszabban nem szabad az antennát az eszközzel összekötni mert túl nagy lesz a dbi-ben veszteség és nem fog normálisan működni.Tehát itt nem úgy megy mint a TV-nél hogy antennakábellel hosszabbítod itt az eszközt közvetlen az antennára kell kötni.

-A vevő felől minden esetben irányított antenna kell és

ilyen hosszútávú wifinél már 100m re is minimum 15dbi-s antenna

Amit szeretnél az több tízezer forintos beruházás. Arról nem is beszélve hogy az időjárásra a wifi nagyon érzékeny párás idő nagyon elnyeli a mikrohullámokat.

2012. nov. 1. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!