65 Mbps-os WiFi mire elég?
Figyelt kérdés
Most vettünk egy netbookot, és a családi WiFi, ami 65 Mbps-os sebességet jelez, csigalassúnak bizonyul netezéskor. A speedtest 0.05 Mbps le, 0.07 Mbps feltöltést jelzett.2012. aug. 18. 16:59
1/16 anonim válasza:
Vszínű, hogy messze próbálkoztok a routertől és gyenge a jel. Próbáljátok meg közelebb :)
2/16 anonim válasza:
A wifinél látható sebesség azt jelenti, hogy annyit tud maximum forgalmazni (ez is csak egy elvi szám, a valóság ettől elmaradhat).
A valódi sebesség az lesz, amit a szolgáltatótól kaptok, és előfizettél rá. Ha 10 Megabites netet fizetsz, akkor a routeren is ennyi fog maximum áthaladni, neked az nem fogja felgyorsítani 60-ra.
Ez olyan, mint amikor a hálókártya 100 Megabites sebességére azt hiszik, hogy annyival tudnak letölteni. Ezek a számok a hálózati eszközökön a helyi hálózat (LAN) sebességét jelzik, és az átviteli maximumot. Az internetelérés (WAN) sebessége már annyi lesz, amennyit rendeltél.
3/16 anonim válasza:
Jah ez lehetséges. Ha lekorlátozott mobilnet stick van bedugva a router hátuljába akkor ne is várj ennél nagyobb sebességet. De sztem a 3G-t is támogató routerek már nagyobb sebességet 150-300 MBPS-t is támogatnak, mert ezek még viszonylag újak, gondolom nem azt használsz. De jól írja az utánam illetve ez a válasz előtti, hogy amennyit fizetsz annyi neted lesz akkor is csak szétoszlik annyi felé ahány gép van, lehet ezért ilyen lassú.
4/16 A kérdező kommentje:
Most csak ez az egy gép használja a WiFit, amióta megvan.
2012. aug. 18. 17:24
5/16 A kérdező kommentje:
A uTorrent is maximum 200Kbps-on ketyeg.
2012. aug. 18. 17:27
6/16 anonim válasza:
Szolgáltató hibája. Ha mobilneted van és túllépted a keretet akkor meg normális a sebesség. Nekem a T-Mobile-nál van a 16GB-os Net&Roll díjcsomagom és ha túllépem akkor kb nekem is ekkora a sebességem.
7/16 anonim válasza:
De azt nem írod, hogy milyen neted van. A 65 Mbps sebesség egy wifi szabvány.
A 200 kBps pedig 1,5 Mbps sebességnek felel meg.
8/16 anonim válasza:
Ha a uTorrent 200kB/s-et ír akkor az a 0.05 Megabites mérés nem valós adat.
9/16 A kérdező kommentje:
Igen, pontosan nem tudom, hogy milyen internetkapcsolatunk van, nem én kötöttem meg a szerződést. Abbógl indulok ki, hogy asztali gépnél nem volt ilyen lassú.
2012. aug. 18. 17:35
10/16 anonim válasza:
A speedtest kiírja hogy milyen szolgáltató. Abból legalább az ki lehetne deríteni hogy mobilnet vagy vezetékes net. Linkeld be a speedtest képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!