Milyen wifi routert és mennyiért vegyek?
Lehetségesnek lehetséges, de ha már van kábel(?), azt is használnám.
Szerintem mindenképp TP-Link routert vegyél. Azon belül hogy milyet, azt te döntöd el. Függ az elvárásaidtól és a netsebességtől. Szóval ezekre térj még ki.
Mind a kettőt használhatod vezeték nélkül.
De szerintem az alábbi bekötéseket használd.
A routert tedd a számítógép mellé és kösd össze vele kábellel, a leendő laptopot pedig vezeték nélkül használd.
Ha mindenképpen vezeték nélkül szeretnéd használni akkor szerintem szettben vedd meg a routert. Lehet olyan csomagot kapni amiben benne van 1db router és 1db usb-s adapter. Legalább nem kell bosszankodnod, hogy fog-e együtt működni a kettő.
A TP-Link egyébként nagyon jó minőséget gyárt.
pl.:
Ide-oda dugdosni?
A "főkábel" megy a routerbe, onnan pedig megy 1 asztali gépedbe (mert gondolom azt nem mozgatod folyamatosan).
A laptop meg a router wifijéről kapja a jelet/netet.
Nem mindegyik szolgáltató engedi meg. De nem szólnak érte ha használod. Egy kérésük szokott lenni. Ha valami hiba van a nettel akkor próbáld meg router nélkül, hogy müködik-e. Valamint ha kijönnek karbantartást végezni akkor állítsd vissza az eredeti bekötést.
De nagyban függ a szolgáltatótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!