ÍP cím változtatás UPC vel, hogyan?
Sok fórumot végig olvastam TCP/IP, IP változtatás és egyéb fórumokon, hogyan lehet IPt változtatni UPC-n.
Kipróbáltam:
- ipconfig/release, renew
- net kihúzás 1 napig
- próbáltam a hálózati helyeknél, de semmi
A végén még rendszer-visszaállítást kellett csinálnom mert nem jött vissza a net.
Op rendszer: Win 7
Net: UPC Fiber Power 25
Lehetséges IP cím váltás vagy inkább hagyjam az egész témát?
Még lehet találni egyéb programokat is, ami a MAC-címmel variál, nálam az sem működött.
Évente egyszer vagy kétszer kapsz új IP-t, és ezzel kell élni.
Esetleg ez:
eszközkezelő -> Hálózati kártya tulajdonságai -> Speciális -> Network Address
Itt az értéket megváltoztatod, elég, ha csak megnöveled 1-el az utolsó karaktert (16-os számrendszerben persze, azaz 9 után A, B, C, D, E, F).
Ha a MAC mezõ üres, akkor futtatás -> cmd -> ipconfig/all és ott a fizikai címet kimásolod, majd beírod, legközelebb már ezzel a résszel nem kell foglalkoznod, mert ott lesz a MAC cím.
Lehet trükközni, de ezzel meg szép IP ütközéseket lehet csinálni, illetve ha rendesen van konfigurálva a rendszer nem fog menni így az IP-vel variálás.
Ha nagyon kell, akkor lehet valamilyen proxy-t használni, de inkább ne keveredj olyanba, hogy IP-t kelljen cserélned.
Szolgáltatónként és használt technóligánként is eltérhet az IP osztás működése.
Például kábeles neteknél nem szoktak olyan gyakran IP-t cserélni, de a sima ADSL kapcsolatnál egy router újraindításnál cserélődik. De még talán ez is szolgáltatónként más és más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!