Milyen WiFi Routert vegyek?
Otthonra kellene WiFi elérés. A sebesség nem a legfontosabb szempont, inkább a lefedettséget (Min. 30-40M sugarú körben) és a titkosítást(jelszóval védettséget) szeretném szem előtt tartani. Konkrétan mobilra akarok WiFi elérést biztosítani magamnak.
Kb. 3-5E. Ft-ot szánnék rá.
(Otthon 6/1 Mbit/s vezetékes netem van)
Ti milyet vennétek a helyemben?
A fent linkelt példány jó választás. Vagy ha még belefér, akkor inkább ezt: [link]
Támogatja a N szabványt teljes mértékben (2 antennás MIMO), és a proci is nagyobb benne.
Összesen 150 Négyzetméternyi területet kéne lefedni, ebben van 2 fal. (Tehát a ház 100 az udvar 50)
Egy kétantennás Router nem képes erre? vagy mit kell figyelembe venni a lefedettséget illetően?
150 négyzetméterre ami kb 10*15 méter már lehet venni 5 ezerért. Egy N-es routert keress, ami b és g kompatibilis.
Egy ilyesmit ajánlok: TP-LINK TL-WR841N
Végül ezt vettem meg:
TP-LINK TL-WR740N 5E. Ft-ért (4.000 + 1000 Posta)
Cserélhető antennás, de egyelőre megteszi az alap antennája is, meglepően jól teljesít mind sebesség, mind lefedettség területén.
* A ház 150 négyzetméter - a legtávolabbi szegletében a Router-től: JÓ a jel (10-12 Méter - 3 tégla falon át) - sebességvesztés csupán 20-25%-a max. hálózatnak.
* Az udvar kb 350-400 négyzetméter - a legtávolabbi szegletében a Router-től: Gyenge a jel, de fogható (25-30 Méter - 3 tégla falon át) sebességvesztés 70-75%-a max. hálózatnak.
Teljesen meg vagyok vele elégedve minden szempontból!
kedves kérdező!
megkérdezhetem hol vetted?
én is szeretnék beújítani egyet..
köszi!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!