Hogyan kell újratelepíteni a gépet?
(nem nagyon tudom, hova kéne tennem a kérdést)
Na szóval: ha lassú a gépem, van egy szerelő ismerősünk és ő újratelepíti. De mivel most ő nincs, arra gondoltam, megoldhatnám magam is. Anyutól kérdeztem, hogy megtudnám-e csinálni, amire azt mondta, hogy valószínűleg igen, de biztos kell hozzá valamilyen program.
(ha újra van telepítve a játékok is gyorsabbak rajta, stb.)
Ebben tudtok nekem segíteni?
Egy 12 évest légyszi ne akarj rendszertelepítésre bíztatni.
De te is csak a win telepítéséig jutottál még, ha ilyet írsz.
Ahhoz hogy konyhakész legyen, kicsit több kell.
Figyelj, én csak azt akarom felmérni, hogy segítsek-e neki vagy sem.
Nyilván nem fogom utasítgatni, hogy indítsd újra, és a BIOS-ban keresgélj boot lehetőséget, mert nem hiszem megtalálja. De azért egy próbát megér.
Ám nagyon egyszerű az egész:
Én a windows7-et töltöttem le és onnan csináltam:
-először elindítottam
-követtem az utasításokat,a végén pedig választhattam,hogy mindent törlök,vagy marad pár dolog
-ezután feltettem a VGA drivert és kész
Nagyon egyszerő dolog,csak időbe tellik,nekem 1 óra volt össz vissz!Remélem segítettem!:)
Ja, az a lényeg, hogy amikor Start-ol a gép, bent van a lemez, és belépsz a kezelőbe, ennek két lehetősége van:
1: vagy a kezelőben már lehet automatikusan boot-olni külső eszközről
2: vagy be kell lépni a BIOS-ba, és ott beállítani
Az utóbbi természetesen körülményes, mivel lehet, hogy nehezen találod meg, vagy elnyomhatsz valamit, és a köv. indításkor automatikusan vissza kell állítanod a boot-olást winchester-re.
Persze telepítés közben is sok mindenre kell figyelni, nem beszélve arról, hogy ha kalóz verziót használsz, akkor milyet szedsz le, illetve hogyan aktiválod.
Ehhez tényleg kell egy kicsi ész, nem nehéz, de marhára kell ügyelni. ;)
Szerintem meg nyugodtan menjen a BIOS-ba is meg installáljon akármit. Bajt nem csinál és mindegyikünk így tanulta meg. A BIOS-ban is van a defaultok visszatöltésére opció és az installal sem ront el semmit.
Persze ez akkor érvényes, ha nem baj, ha nem megy a gép egy ideig (mert nem sikerül a dolog) és ha a gépen lévő adatokért sem kár. Ellenkező esetben jobb, ha tapasztalt ember csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!