Hogy is mukodik a router-IP cim? (tobbi lent)
most van egy asztali gepem, es ahoz kabeles net (modem nelkuli)
es a heten veszek egy laptopot es egy wifi-routert
szoktam filmeket tolteni, es szeretnek a laptopon is es a gepen is egyszerre, (de a torrent oldalon figyelik az IP cimet)
a laptopnak es a gepnek egy IP cime lessz, vagy kulombozo?
a laptopra kell keszitsek egy uj usert?
(tudom kicsit rosszul fogalmazom de nem ertek az ilyesmihez) koszi a valaszt
torrent miatt ne aggódj..1ip 2 gép tudják h nincs gond
mi 1 felhasználóval voltunk vagy 5en(ncore) és nem szóltak évekig semmit...
Belső hálózaton (otthon) különböző címei lesznek az eszközöknek, hogy ne legyen ütközés. Kifelé a netre már mindegyik eszköz ugyanazzal a címmel megy.
Ha különböző kliens van a két gépen különböző portokon kiengedve, a torrentprofilból az látszik csak, hogy melyik portról-kliensről melyik dolgokat forgalmazzák, így látszik a profilban hogy két eszközről történik.
Vannak oldalak, ahol nem tilos több gépről tölteni, ha viszont két profilt hozol létre az már tilos, mert ugyanarról az IP-ről megy mindkettő.
@ataaa: Ez azért, hogy folyamatosan változik sem 100%-ig igaz!
A DHCP cím kiosztásnak is van egy lejárati ideje.
Ha aon belül újra csatlakozik az adott MAC című gép, akkor ugyan azt az IP-t kapja vissza.
(Főleg kábelmodemeknél "hasznos" ez, amik non-stop mennek, kapcsolódva. Nekem 2 éve van ugyan az az IP címem.)
"Ha aon belül újra csatlakozik az adott MAC című gép, akkor ugyan azt az IP-t kapja vissza. "
Nekem ADSL van, gyakorlatilag rákattintok a Disonnectre és a Connectre, nem telik el 10mp net nélkül és teljesen más IP-m lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!