Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Új router kell vagy van megoldás?

Új router kell vagy van megoldás?

Figyelt kérdés
Tehát UPC adsl silver netem van, megosztva egy tp link routerrel, ami 54mbps sebességre képes(nincs másik gép, csak wifire van szükségem a telefonom miatt.) Hamarosan jönnek a digisek bekötni a 80megás netet és a kérdés az, hogy a router miatt, csak 54megás lesz a netem? mindenképp szükségem van wifire, és a netet is kiszeretném használni 100%-osan. új routert kéne vennem vagy van valami megoldás, hogy a net közvetlenül gépre lenne kötve de valahogy megosztani? köszönöm a válaszokat előre is!
2012. márc. 9. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Szvsz új router.

Tipp, jó magyaros mentalitással: Ha még él a gari, vidd vissza, hogy szakadozik vele a net és kérd, hogy számítsák be egy modernebb típusba, ami már 300Mb-ig tud. Kész. :)

G.

2012. márc. 9. 19:09
 2/7 anonim ***** válasza:

A wifin csak 54 megával fogod tudni átpasszírozni az adatokat.

Ha maximálisan ki akarod használni a sávszélességet a wifin át, akkor ahhoz egy N-es wifi szabványt ismerős router ÉS kliens eszköz kell.

(Vagyis hiába tudja az N-es szabványt a wifi, ha a laptop csak a b/g-t ismeri! Erre oda kell figyelni.)

A netet kábellel most is a gépre tudod kötni közvetlenül, az otthoni routerekben általában van integrálva egy 4 portos switch.

Arra kötsz egy sima UTP kábelt, aminek a másik felét a gépbe dugod.

2012. márc. 9. 19:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát igen megérett a cserére.Ha veszel 3 normásat vegyél b-g-n mert n-normán tudod csak kihasználni ezt a sebességet-a régi csak b-g t tud.Nekem 120-as van amiből hasít egy 100 gyorsabb mint a vinyóm.Ne feledd hiába van gyors neted ha lassú a géped.Nemrég cseréltem le a gépemet és nem akartam hinni a szememnek,nincs homokóra,nincs várakozás csak csoda.
2012. márc. 9. 19:15
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) akkor marad a router csere :/ reménykedtem, hogy el lehet valahogy kerülni
2012. márc. 9. 19:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Második olvasás után felmerült a kérdés, hogy akkor csak wifin lesz 54megás sebességem? gépen 80? Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, nem nagyon értek az ilyesmiez
2012. márc. 9. 20:15
 6/7 anonim ***** válasza:

54 lesz a sebesség, mert a neted jele bemegy a wifibe. Ha direktben a gépet célzod az UTP-vel, akkor már teljes szélesség fog jönni.

G.

2012. márc. 9. 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha wifin át csatlakozol, akkor 54 megát kapsz max, gépen a teljes sávszélesség menni fog.
2012. márc. 9. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!