Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem akar a router...

Miért nem akar a router kapcsolódni?

Figyelt kérdés
Egy TP-Link routerem, valamint egy adsl modemem van. Router nélkül gond nélkül megy az internet. Ha azonban csatlakoztatom a routert, majd beállítok mindent ( pppoe, username, password...), hiába várok, nem tud felcsatlakozni. Van a webes felületén egy Autodetect gomb, mely segít eldönteni milyen kapcsolatot kell választani, ez ilyenkor pppoe helyett a statikus ip opciót ajánlja. A rejtélyt tovább növeli, hogy mivel vagy 100-szor újraindítottam már mindent, kb 2-szer sikerült felcsatlakoznia, ekkor az autodetect is azt ajánlotta, hogy pppoe-vel csatlakozzak. Azonban ha ezt követően beállítottam a wifit, majd újraindult a router, a wan beállításokon semmit se módosítottam mégis újra az volt a helyzet, hogy nem tudott felcsatlakozni, és szerinte statikus ip-t kapok a szolgáltatótól.

2012. márc. 4. 14:57
 1/9 P.O.C. ***** válasza:
Mi a modemed és a router -ed pontos típusa?
2012. márc. 4. 15:02
 2/9 A kérdező kommentje:

Router: TP-link WR741ND

Modem: Huawei SmartAX MT800u-T

A net egyébként régen externet volt, mivel ez megszűnt a t-online vette ád, de a modem maradt.

2012. márc. 4. 15:07
 3/9 P.O.C. ***** válasza:

Lépj be a modem admin felületére, és nézd meg, hogy bridge módban van-e. Így tudsz belépni:

[link]

2012. márc. 4. 15:23
 4/9 A kérdező kommentje:
PVC-7 nem azon volt, a többi igen, azt átállítottam, viszont a helyzet továbbra is ugyanaz. A modemben DHCP none, securityban telnet, ftp, snmp stb blocked, a Lan ip 192.168.1.1. A routert a 192.168.0.1 címen érem el, nem tudom ezek közül amit leírtam számít-e vmelyik vmit is.
2012. márc. 4. 15:46
 5/9 P.O.C. ***** válasza:
Próbálj firmware -t frissíteni a router -en.
2012. márc. 4. 16:45
 6/9 A kérdező kommentje:
kész, még mindig nem megy :(
2012. márc. 4. 18:35
 7/9 P.O.C. ***** válasza:
Akkor valami kompatibilitási gond lesz sajna. Be kell ruháznod egy másik DSL modembe. Ajánlom a D-LINK DSL-360R T1 -et.
2012. márc. 4. 19:51
 8/9 P.O.C. ***** válasza:

Esetleg próbáld meg azt, hogy a modem tárcsázzon.

ATM setting --> Connection Type: PPP

PPPoA / PPPoE: PPPoE

Írd be a felhasználónevet, jelszavat (Username, Password)

A router WAN beállítását meg dinamic IP -re.

2012. márc. 4. 20:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor szerintem az lesz, hogy nézek egy másik modemet, előtte azért megpróbálom hogy a modem tárcsázzon. Itt viszont ATM settings-nél melyik PVC-t kell beállítani? 0-tól 7ig vannak, majd ha valamelyiket bridge helyett routingra állítom akkor tudom a pppoe-t beállítani. Vagy mindet be kell állítanom?
2012. márc. 4. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!