Le lehet tiltani gépeket a routeremről hogy ne tudjanak kapcsolódni? Lényeg lent
Szóval nem szeretném lekódolni a wifimet, mivel ha lekódolom,a telefonom akkor nem kapcsolódik rá valamiért.
Sajnos valamelyik szomszéd mindig rácsatlakozik,és le lehet valahogy tiltani?
Olyat már láttam,hogy csak annyi gép tud rácsatlakozni amennyinek a mac címe be van írva,de az megint nem jó,mert ha jön valamelyik rokon,és rá akar menni,nem akarok annyit vacakolni vele.
Valami ötlet?
D-link DI-524-es router
Kedves kérdező!
Ha lekódolod a wifidet, akkor le kell kódolni a telefonodat is. És ezt csak egyszer kell megcsinálnod. Ne adj valami bonyolult kódot, csak egy egyszerű szót írjál be. Amit magadnak is, meg az ismerőseidnek is hamar be lehet írni. És a szomszéd ha görcs-berándul sem fogja tudni.
Ha egy egyszerű szót írsz be azt percek alatt fel lehet törni.
Állítsd be a titkosítást normális jelszóval, a telefonodban is csak egyszer kell beállítani és kész.
Ha meg ennyire is lusta vagy akkor tűrd hogy lógnak a neteden...
Szerintem is könnyebb beállítani valami jelszót, de a kérdésedre a válasz:
A beállítási menüt ez alapján néztem
belépsz a menübe - Advanced - Filters, kiválasztod a MAC filters-t majd lejjebb a 3 lehetőségből
Disabled MAC Filters - nincs MAC szűrés
Only allow... - ennél csak olyanokat enged csatlakozni amit beírsz
Only deny... - ennél azt blokkolja amit beírsz más címeket enged
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!