Most akkor mi a probléma?
Van egy Belkin router, amelyre rá van csatolva 2 számítógép kábellel. Eddig nem volt semmi baja, egyik napról a másikra megment a net. A szolgálatótól kaptunk új jelszót és felhasználónevet, és mostmár úgy működik az internet ha a netkábelt direkt dugom az egyik vagy másik gépbe. A Routerbe bedugom a kábelt s a routerből kivezetek két kábelt a két gép felé, ahogy volt és nem megy. Azaz a két gép látja a routert, a router látja a két gépet, de a router nem tud a netre csatlakozni, a router már többször volt restartolva és természetesen minden adat újra meg lett adva. Először amikor a windows diagnosztizálta a problémát azt írta ki "DNS kiszolágó nincs, vagy nem válaszol" A routert kipróbáltuk az infótanárommal a suliba és tökéletesen működik. Akkor mi a probléma? Az tanárúr bírt a routerbe a DNS hez számokat, amivel neki működött és azt mondta nekem is kell működjön. Hazahoztam a routert és beírtam az ithoni felhasználónevet és jelszót de csak nem megy, mostmár a windows hibadiagnosztizáláskor azt írja ki "Ismeretlen hiba történt". Amikor meg a szokásos betárcsázós módon akarok csatlakozni ezt írja ki:
Nincs modem, csak a router.
Mit csináljak?
Szolgáltatónal kel kérdezösködni
szolgáltató letudja tiltani a net megosztást
és ezt engedélyztetni kell ha lehet
gondolom újra megnyitja ha elmondjátok neki
(de amugy routeren új jelszó és felhasználó nevet irjátok be nem?)
jó de istenem de szétosztható a netjük?
megosztahtó?
nem a router beálitásban kell hogy segitsenek hanem hogy használhatsz e routert a hálozatukon
ha igen akkor valami nem stimmel:S
ha tud a router dhcp n cimet kapni akkor ugy kell engedni és semit se kell megadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!