Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Most akkor mi a probléma?

Most akkor mi a probléma?

Figyelt kérdés

Van egy Belkin router, amelyre rá van csatolva 2 számítógép kábellel. Eddig nem volt semmi baja, egyik napról a másikra megment a net. A szolgálatótól kaptunk új jelszót és felhasználónevet, és mostmár úgy működik az internet ha a netkábelt direkt dugom az egyik vagy másik gépbe. A Routerbe bedugom a kábelt s a routerből kivezetek két kábelt a két gép felé, ahogy volt és nem megy. Azaz a két gép látja a routert, a router látja a két gépet, de a router nem tud a netre csatlakozni, a router már többször volt restartolva és természetesen minden adat újra meg lett adva. Először amikor a windows diagnosztizálta a problémát azt írta ki "DNS kiszolágó nincs, vagy nem válaszol" A routert kipróbáltuk az infótanárommal a suliba és tökéletesen működik. Akkor mi a probléma? Az tanárúr bírt a routerbe a DNS hez számokat, amivel neki működött és azt mondta nekem is kell működjön. Hazahoztam a routert és beírtam az ithoni felhasználónevet és jelszót de csak nem megy, mostmár a windows hibadiagnosztizáláskor azt írja ki "Ismeretlen hiba történt". Amikor meg a szokásos betárcsázós módon akarok csatlakozni ezt írja ki:

[link]

Nincs modem, csak a router.

Mit csináljak?

2012. febr. 27. 15:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Szolgáltatónal kel kérdezösködni

szolgáltató letudja tiltani a net megosztást

és ezt engedélyztetni kell ha lehet

gondolom újra megnyitja ha elmondjátok neki

(de amugy routeren új jelszó és felhasználó nevet irjátok be nem?)

2012. febr. 27. 15:28
 2/5 A kérdező kommentje:
igen. Beszéltem a szolgágltatóval de azt mondták, hogy ők a kábeles netet biztosítják és másban nem tudnak segíteni.
2012. febr. 27. 15:59
 3/5 anonim ***** válasza:

jó de istenem de szétosztható a netjük?

megosztahtó?

nem a router beálitásban kell hogy segitsenek hanem hogy használhatsz e routert a hálozatukon

ha igen akkor valami nem stimmel:S

ha tud a router dhcp n cimet kapni akkor ugy kell engedni és semit se kell megadni

2012. febr. 27. 20:51
 4/5 A kérdező kommentje:
eddig meg volt osztva tehát gondolom megosztható, a szolgáltató azt mondta, hogy ők csak a kábeles netet biztosítják, a routerért nem ők felelnek, tehát ez "személyes" probléma. Mások is ugyanannál a szolgáltatónál vannak és routerrek osztják a netet és müködik.
2012. febr. 28. 15:00
 5/5 A kérdező kommentje:
De nem jövök rá mi a probléma most, minden be van állítva és elméletöleg működnie kéne...
2012. febr. 28. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!