Hogy kell a GOOGLE-t használni?
Régen ha rá mentem a google.hu-ra és ráklikkeltem hogy csak az adott ország weboldalait dobja ki találatnak,akkor ez így is történt.Mindegy mit írtam be első sorban a magyar weboldalakat dobta ki amiben szerepel a keresett szó vagy szavak bármelyike.
De amióta ez az új dizájn van az idegeimre megy.Hiába megyek rá hogy google.hu.Hiába írom be location-nek hogy Hungary vagy Magyarország nem ér semmit.Ha angol szót írok be,első sorban angol nyelvű oldalakon dobja ki a találatokat...Mégis hogy kell használni a jelenlegi google-t hogyha én azt akarom hogy az adott szóra első sorban magyar oldalakat dobjon ki függetlenül attól hogy az adott szó milyen eredetű?.
Előre is köszönöm.
Beírsz valamit és bal oldalt még választhatsz KERESÉS
és ott vannak a kategóriák
Nálam bal oldalon csak ezek vannak:
Ennyi.Csak a hely van.Oda beírtam hogy Hungary a google.hu-n és csupa angol nyelvű oldalt dobott ki a "rock" szóra.
A történethez az is hozzá tartozik hogy UK-ban élek.Lehet guglika így akar segíteni,hogy első sorban azt veszi figyelembe hol vagyok nem azt hogy mit akarok vagy nem tudom.Régen a kereső alatt ott volt kis betűvel hogy keresés csak az adott országban vagy ilyesmi.Ügye az google.hu lévén Magyarországot jelentette alapértelmezettként.De így az új rendszerrel nálam nem működik,nem tudok idegen szavakat magyar oldalakon keresni
Bal oldalon a kategóriáknál pedig nincs olyan kategória ami segítene.A helyek vannak amire magyar weboldalakat dob ki,de első sorban szállodák,kávézók,bóltok..stb oldalait.
A lényeg az lenne hogy mindegy hogy hol találja,csak magyar oldal legyen.De így nem tudom sehogy megoldani.Ha mindenben keresek,akkor első sorban angol oldalakat dob ki.De ha francia szóra keresek rá,akkor első sorban francia oldalakat dob ki.És így tovább.Hiába google.hu-n keresek helynek Magyarországot beírva.
Ha UK-ban élsz, akkor bizony elsősorban angol találatokat fog adni.
Ha meg nem valami kimondott magyar vonatkozású cuccot keresel, akkor úgyis jobb az angol, százszor több és részletesebb infó van angolul, mint magyarul.
Na igen angolul tényleg több,részletesebb infót lehet találni bármiről.De azért néha érdekelnének magyar tesztek,vélemények mondjuk filmekről,programokról,bármiről vagy magyar fórumot keresni bizonyos témákban..stb
De így iszonyat nehezen találok rájuk.Régen jobb volt :(
Ha felmegyek a google.co.uk-ra akkor baloldalon ott van a Web ahol rá lehet kattintani hogyha UK oldalakat akarok első sorban.De átállítani másra nem lehet.
D*göljön meg a google.Nem értem miért változtatták meg.
Vagy ha már így megváltoztatták miért IP alapján dönt és nem a domain alapján hogy most .hu-ra mentem fel -.-
Más keresőt nem tudnátok ajánlani?
Most néztem hogy az országot is belehet állítani XD
Aszem akkor a google ezzel itt elkaparta magát előttem.
Mostantól bing-et használok :)
Köszönöm a válaszokat.
Azért miért a Google kaparta el magát, hogy Te képtelen vagy használni, azt amit pár millió ember gond nélkül tud?
A Google figyeli, hogy honnan (IP), milyen nyelvű oprendszer alól, stb. használod. Ehhez képest próbálja intelligensen felajánlani az opciókat. Ha neked ez nem felel meg a beállításaiban ezt felülbírálhatod.
"...a beállításaiban ezt felülbírálhatod."
Ott a pont.
Speciális keresés.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!