Hülyeség lenne erős gépre Windows XP-t telepíteni?
Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 20:07
11/19 anonim válasza:
2 giga rammal viszont célszerű egy alap (nem egyedi "custom") Win XP Prof SP2-t feltenni. Nekem Win7 van, de csak a 4 GB ramom miatt. Egyébként én is XP-t használnék, mert az a legstabilabb windows. A Win Vista vagy Win 7 nem olyan jó, mint egy XP közel sem.
12/19 anonim válasza:
Utolsó: Nem tudom ezt mire alapozod, de a nagy többség bármikor megcáfolná. Egyébként ne ajánlj SP2-es Windowst, mikor nagyon rég óta van már SP3 is.
13/19 zsomkovacs válasza:
Szerintem Win7 32 bit. Memóriát kezeli, video RAM is belefér. Cserébe kicsit kevesebb erőforrást használ.
14/19 anonim válasza:
sp3 felesleges, csak tele van olyan dolgokkal ami feleslegesen belassítja az egész rendszert, ezért ajánlom az xp sp2-t és nem a 3-at
15/19 anonim válasza:
Kedves Utolsó, nem tudom, mire alapozod ezt a kijelentést. Az XP esetében főleg életbevágó a security patch -ek megléte, mivel hamarosan end-of-life státuszba kerül, és biztonság terén is hagy bőven kívánnivalót maga után. Amúgy ha SP3 -mal integrált telepítőt használsz, nem okozhat lassulást, ellentétben azzal, ha a működőképes rendszerre telepíted a szervizcsomagot.
16/19 anonim válasza:
Az lehet, hogy úgy nem okoz olyan nagymértékű lassulást, ha egyből sp3-al telepíted, ám a biztonsági hiba nem egy nagy probléma sp2-nél, ha van egy jól működő frissített vírusirtód. A folyamatos frissítéseket azért nem javaslom, mert hosszú távon - akármilyen furcsán hangzik, de - először lelassítja, majd később kinyírja a gépet. A rengeteg frissítés nélkül is eleve jól működik a rendszer, szóval a frissítések nem szükségesek. Egy minimalista usernek, aki nem használ "tuningszoftvereket a gépén", tehát otthoni, vagy irodai használatra alkalmazza pcjét, annak felesleges a sok frissítés, meg egyéb dolog a gépére, mert azok csak lelassítják.
17/19 anonim válasza:
Lényegében ha nem kötöd netre a gépet, valóban nem vagy kitéve biztonsági kockázatoknak. Viszont ha netre kötöd, lehet bármilyen vírusirtód, ő nem arra lett kitalálva, hogy azokat a biztonsági réseket kivédje neked. Ezt a lassulás dolgot meg nem értem. Egy normálisan karbantartott gépen, főként azon, amin csak ahogy írtad, alapprogramok vannak telepítve, ez a lassulás nem lehet jelen. A security patch -ek telepítése nem befolyásolja a rendszer sebességét. Se gyorsabb, se lassabb nem lesz tőle. De nyilván a foltozások nem is erre vannak kitalálva, hanem arra, hogy javítsák azokat a biztonsági hibákat, amiket még nem fedeztek fel az adott rendszeren. Ha neked emiatt lassú lett a géped, talán elképzelhető, hogy valamelyik összetevője nem elegendő az XP megfelelő futtatásához.
18/19 anonim válasza:
Hát ha nem akarod hogy a géped felismerjen 4 gigánál több ramot és szereted a kékhalált. akkor nem hülyeség...
19/19 anonim válasza:
Vettem a nejemnek egy Laptopot 2 giga rammal, betelepített Vistával.
Egy hónapig mást se csináltam, mint a szerencsétlen Vista lefagyásait javítgattam, majd bekattantam, és vistát leformáztam 3,14csába, és telepítettem neki egy legal Xp-Home-ot ami nekem 8 évig pihent becsomagolva.
Két éve használja a gépet, meg a két gyerekem is azon játszik napi egy órát, nyúzzák, űtik, ÉS KÉT ÉVE SEMMI BAJA. Stabil, gyors. fas.za. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!